En regjeringsdrøm går i tusen knas

Høyres valgvake minnet om et skoleball parret med en begravelse.
Onsdag, 30 september, 2009 - 21:05


«ERNA! ERNA! ERNA! ERNA!» runger den stivpyntede salen taktfast. Pressefotografene har sluttet å ta bilder av hverandre. Nå løper alle mot utgangen med kameraene høyt hevet. Knips, knips, knips. Ut av blitsregnet brøyter Høyreleder Erna Solberg seg, mysende og med et svakt irritert drag rundt munnen, inn på valgvaken i festsalen på Hotell Plaza. En av Oslos høyeste bygninger med glinsende glamfaktor på utsiden, og med danskebåt-bar i øverste etasje.

Erna baner seg målrettet forbi folkemengden, som ikke kan få hyllet henne nok, og legger kursen strak mot scenen. Med den ene hånda støttende på det bøyde kneet, kjemper hun seg opp den lille trappa til talerstolen omgitt av en sverm av fotografer, som angriper fra alle vinkler. Hun trekker pusten noen ganger, før hun roper ut med besluttsom mine:

– Vi har vunnet!

Publikum venter et ørlite sekund, som om de lurer på om hun skal si noe mer. Så bryter ellevill jubel ut.

 

Fortsettelse følger i pdf-fila…

Emneord: