Innvandrere til valg med eget parti

To minoritetspartier banker på døra til Stortinget. Kan egenstartede partier bli innvandrernes vei inn i norsk rikspolitikk?
Onsdag, 30 september, 2009 - 21:07


- Har du hørt om Samtidspartiet?

- Ja, det er verdens beste parti! utbryter en kraftig mann i beige dress inne på Grønland Basar i Oslo.

Han som spør, heter Shehraz Butt Ghufoor, og har brukt store deler av de siste månedene på å dele ut brosjyrer og gå fra dør til dør. Sammen med sin far startet han i vår Samtidspartiet, som stiller til stortingsvalg i høst. Halvannen uke før valget jobber far og sønn for å sanke flest mulig stemmer til partiet som har fått kallenavnet ”FrP for innvandrere”.

Rundt ti prosent av Norges befolkning er innvandrere. Likevel har det ikke sittet noen politikere med minoritetsbakgrunn på Stortinget de siste fire årene. Selv om det finnes representanter med innvandrerbakgrunn i de fleste partier, blir de sjeldent plassert høyt nok opp på listene til å få en posisjon i rikspolitikken. De siste årene har enkelte innvandrere startet egne partier for å prøve å nå opp i norsk politikk. Et av dem er altså Samtidspartiet.

 

Les hele reportasjen om Samtidspartiet og innvandreres vei inn i norsk politikk her.

Emneord: