Problemene hoper seg opp på Rådhuset

Kan man ikke lenger stole på at de folkevalgte på Rådhuset gjør den jobben de er satt til?
Tirsdag, 22 mars, 2011 - 11:19


De siste årene har byrådet i Oslo fått hard kritikk for sine mange skandaleprosjekter. Siden 2003 har Høyre og Fremskrittspartiet hatt den utøvende makten i hovedstaden.

Holmenkollen, Flexus og det nå utsatte søppelforbrenningsanlegget er bare noen av eksemplene på henholdsvis store budsjettsprekk og mislykkede prosjekter. Denne gangen er strikken tøyd enda lenger.

Etter at byrådet valgte å endre transporttjenesten for eldre og funksjonhemmede i Oslo, har klagene strømmet inn. Forsinket og uteblitt transport, store omkjøringer og dårlig kundeservice har frustrert brukerne.

Denne gangen er det ikke de økonomiske konsekvensene som skaper sterke reaksjoner, men det at det har gått ut over enkeltmennesker hver eneste dag.

Multifunksjonshemmede barn og unge, som er avhengig av en stabil og forutsigbar hverdag, har opplevd usikkerheten som en stor belastning. For de voksne brukerne har de psykiske påkjenningene bidratt til at flere har vurdert å sykemelde seg eller gå ned i stillingsprosent.

Hvordan kan det ha seg at byrådet roter det til gang på gang? Kan vi ikke stole på at politkerne gjør en grundig jobb? Dette har vi kikket nærmere på.

Se reportasjen “Makten i de to tårn” her.

Trykk her for bedre kvalitet.

Emneord: