Jakten på Guinness-rekord

Torsdag, 8 september, 2011 - 10:26


Da jeg forleden klikket meg inn på en tabloid nettavis for å lese siste agurknytt, stormet denne overskriften mot meg: ”USA EROBRES AV IRENE”.

Jeg ble med ett overrasket, men så kom jeg på at dette bare måtte skje. Derfor gadd jeg ikke engang å klikke meg inn for å lese artiklene, for jeg vet alt om hva saken handler om.

Irland har jo i over 200 år jobbet med å få herredømme over USA. På 1800-tallet stakk halve befolkningen på den grønne øløya over til USA for å nedkjempe utvandrede engelskmenn, nordmenn og nederlendere. Men irene, med Billy the Kid i spissen, lyktes ikke i å skape et irsk storrike. USA forble foreløpig amerikansk.

På slutten av 1800-tallet og helt frem til i dag har irene i stedet satset på å infiltrere amerikansk kultur og politikk. Målet er å gjøre USA stadig mer irsk, slik at amerikanerne til slutt ikke merker at landet blir styrt fra Irland.

Et av midlene som de irske myndighetene bruker, er å rekruttere ølglade musikere med irske aner. Prosjektet er sponset av det over 250 år gamle Guinness-bryggeriet i Dublin, og rollemodellene er blitt håndplukket av Guinness for å være levende reklameplakater for deres mørke øl og for det irske samfunn.

Blant de nøye utvalgte var Kurt Cobain og Jim Morrison, som begge tok seg en drink en gang iblant. Men de ble etter hvert drept av den irske stat fordi de droppet Guinnessen og gikk over til sterkere saker.

Mer vellykket er irske Michael Moore, som har vært et friskt vindpust for irene. Hans propagandafilmer stiller USA i et svært dårlig lys, og har gjort amerikanerne mer positive til Europa.

Vellykket har også irenes infiltrering av amerikansk politikk vært, der Irland har klart å innsette egne landsmenn som presidenter.

Det startet imidlertid dårlig med John F. Kennedy, som var mer opptatt av damer enn å jobbe for å gjøre USA til irsk. Han ble derfor offer for et attentat av den irske agenten Lee Harvey Oswald.

Kennedy er hittil blitt etterfulgt av ni presidenter, selvfølgelig alle med irsk bakgrunn. Unntaket er Gerald Ford, men han fikk da heller ikke sitte en hel presidentperiode. Og han er den eneste som ikke er blitt valgt til president eller visepresident, siden irske myndigheter ikke fikk tid til å klargjøre og kjøpe stemmer til en ny irsk kandidat etter Nixons brå avgang.

Alle de irske presidentene etter Kennedy har jobbet systematisk med å gjøre amerikanere upopulære blant verdens befolkning ved å utføre en småyppete utenrikspolitikk. Blant annet ved å gå til usaklige kriger mot land som Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan.

Men krigene gjorde ikke amerikanerne upopulære nok. I slutten av sin presidentperiode startet derfor George W. Bush opp et nytt prosjekt, som hans kollega Barack Obama har videreført. Prosjektet ble kalt finanskrisen og skulle spre økonomiske problemer og misnøye mot USA til alle verdens land.

Målet var også at USA skulle gå konkurs, slik at Irland kunne få landet gratis. Amerikanerne har nå en gjeld på 14 billioner dollar, men dette har vist seg ikke å være nok til å knekke USA.

Og det Bush og Obama ikke tenkte på, var at når finansbrisen blåser over Atlanteren, rammer den også Irland. Irland er nå økonomisk skakkjørt, og irene gir Obama skylden og kaller ham landsforræder. Guinness-bryggeriet gikk så langt i å kalle Obama for ”bokken som passer havreølet”.

Men det virker som om Obama tåler en stout. Han blåser i kritikken og kaller den for en storm i et vannglass. Likevel prøver han nå å blidgjøre irene ved å skaffe store penger til sin sponsor Guinness-bryggeriet.

Bryggeriet utgjør bare 1,3 prosent av det amerikanske ølmarkedet, men Obama lover nå at lanseringen av et eget Guinness-øl tilpasset det amerikanske markedet skal skape rekordstort Guinness-salg i USA, og penger i kassa til Irland.

Men for å være på den sikre siden, forsøker han nå å gjøre grep som skal føre til at Irland endelig blir verdens supermakt. Obama har omsider gitt klarsignal til irske myndigheter om at tiden er inne for å angripe USA militært.

Derfor har jeg i det siste kunne lese overskrifter som ”Irene rammer USA”, ”Irene har drept minst 21 mennesker”, ”Irene fortsetter nordover” og ”Irene gjorde skade for 7 milliarder dollar”.

Guinness-bryggeriet er til nå blitt evig pint av mislykkede okkupasjonsforsøk, og Obama bør derfor lykkes denne gangen.

Ellers blir det bare én presidentperiode på ham. Sarah Palin er nemlig også irsk.

Emneord: