De usynlige skeive

Kajinthan har blitt slått ned, og forsøkt helbredet. Han er en av få homofile med minoritetsbakgrunn som våger å være åpen om egen legning.
Søndag, 15 april, 2012 - 22:00


LES SAKEN HER

Å være homofil i Norge, og samtidig ha minoritetsbakgrunn, er for mange en umulig kombinasjon. Organisasjonene Skeiv verden, LLH (Landsforeningen for Lesbiske, homofile, bifile og transepersoner) og SEIF (Selvhjelp for innvandrere og flyktninger) opplyser om at stadig flere homofile med minoritetsbakgrunn søker hjelp fordi deres legning skaper konflikter i familie- og vennerelasjoner.

– Homofile blir angrepet på gata, både verbalt og fysisk. Homofile gutter forteller om svært grov vold som de blir utsatt for i familien, spesielt fra far, forteller menneskerettighetsforkjemper, og leder i SEIF, Gerd Fleischer.

I flere av innvandrermiljøene blir homofili forbundet med skam, og noe som kan true familiens ære. Vold, trakassering og tvangsgifte er ikke uvanlig. Noen lever, i alvorlige tilfeller, i skjul for familien på hemmelig adresse. Frykten for reaksjonene fra familie, venner og miljø, gjør at mange velger å holde legningen sin godt skjult.

LES SAKEN HER

Emneord: