God stemning hos KrF

Krf vil satse knallhardt

SPENT: KrF-leder Knut Arild Hareide ankom Posthallen halv ti. Foto: Frøydis Urby.

I lokalet yrer detav liv. Ulike mennesker med lik visjon mingler med hverandre. KnutArild Hareide vandrer rundt, med pressen tett ved sin side.

Valget ser ut til ågå deres vei i dag. KrF er optimistiske i forhold til resultatet, ogser frem til et eventuelt regjeringsskifte.

-Dette er det mest spennende valget jeg harvært med på. Skal vi få til et skifte? Jeg tror det. Dette blir såspennende, sier nestlederen i KrF, Dagrun Eriksen.

Prognosenekommer opp. Dagrun gliser fra øre til øre. Målingen viser et klartborgerlig flertall. Et valg i tråd med målingen ville gitt deborgerlige partiene 95 mandater. Dersom dette var etvalgresultat ville Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkepartiog Venstre fått flertall, og flest mandater på Stortinget.

-Detteer en vitamininnsprøytning. Vi skal bidra til et skifte. Nå får vise hvordan styrkeforholdet blir. Vi skal snakke med alle, også får vi se om det resulterer i forandringer, sier nestlederen.

Kanikke få rost velgerne nok

-Valgetblir spennende i 2013. Jeg retter en stor takk til KrFs team. De hargjort en kjempe innsats, med minimalt av penger. Tusen takk, sierHans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF.

Hansnur seg mot TV skjermen bak seg.

-Nåendret prognosen seg kanskje?, sier han og ler.

Syversenfortsetter.

-Jeghåper vi kan løfte oslopolitikken inn i Stortinget og inn i KrF.Tusen takk.

Dagruntar over.

-Æhåper dere forstår hvor viktige dere har vært gjennom dennevalgkampen og kvelden. Dere vekker oss og gir oss inspirasjon. Nårde rødgrønne snakker om kaos blir jeg enda mer ivrig etter å viseat vi trenger KrF i tiden fremover. Vi vil omsette resultatet i gulpolitikk.

Hunfortsetter ivrig.

-Vihar spart krefter til å være knallharde. Vi skal ha gul politikk.Tusen takk for at dere har vært med oss her. Nå skal vi heie påKnut Arild og KrF.