SV har ingen plan hvis det går dårlig

Men Heikki Holmås har troen, til tross for at Lysbakken ikke har vist seg enda.

Heikki Holmås har ingen plan dersom valget går dårlig. Foto: Hedda Rosenlund

Heikki Holmås er i likhet med sine medpolitikere svært spent når dommen nærmer seg på SVs valgvake. Siste måling viste SV bare noen få hundredeler over sperregrensen, men Holmås har fremdeles troen:

- Stemningen er utrolig spent blant oss alle akkurat nå. Det er umulig å si hva som kan bli det beste resultatet for oss, men 4,1 prosent er i alle fall bedre enn 3,9 prosent.

- Jeg har ingen plan dersom det skulle gå dårlig, bare dersom det går bra. Det er selvfølgelig forskjell fra person til person, men de aller fleste har god tro på at dette går veien.

Holmås setter nå sin lit til Oslos befolkning for at SV kommer over sperregrensen. Dersom dette skjer, lover han mer og bedre miljø og rettferdighet for Oslo borgere.

- Det skal bli like muligheter for barn både øst og vest i Oslo, og dette skal vi klare dersom befolkningen hjelper oss over 4 prosent.

Det tyder på at alle i SV-lokalet kjenner på spenningen. Holmås, Torkhildsen og Halvorsen har vært aktive for pressen hele kvelden, men Audun Lysbakken lar fremdeles vente på seg. At partilederen for et parti under så sterkt press enda ikke har vist seg, er et bemerkningsverdig tegn.

- Audun venter på å se hvordan det går før han kommer. Partilederne pleier å gjøre det.

Dette kan altså tyde på at de andre partilederne har misforstått opplegget for kvelden.