HiOA støtter årets TV-aksjon

TV-aksjonen nærmer seg. Høgskolen i Oslo og Akershus støtter denne uka innsamlingsaksjonen med flere aktiviteter.

På søndag er årets TV-aksjon. Pengene som samles inn går i år til Røde Kors og deres arbeid i områder som er rammet av krig og konflikt. De går også til flyktninger som har kommet til Norge. 

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har denne uken valgt å støtte aksjonen med flere aktiviteter. I Pilestredet 48 er det nå en kunstutstilling. 

Stiller ut malerier og tegninger

Martine Kihle Dalsrud foran utstillingen i Pilestredet 48. Foto: Anders Nybakken Kvale

Det er Barn oss imellom (BOIM) som står bak utstillingen. De har samarbeidet med flyktninger fra asylmottaket på Ila i arbeidet med å tegne og male til utstillingen.

Barn oss imellom jobber for å øke tverrfaglig kompetanse blant studenter, som senere skal jobbe med barn. Leder for foreningen, Martine Kihle Dalsrud, forteller at de fikk en førespørsel fra HiOA om å bidra til TV-aksjonen.

– Vårt bidrag ble at vi kom i kontakt med beboere på Ila asylmottak, både barn og voksne, som vi dro og møtte. Så ble de med oss til høgskolen hvor vi hadde et male- og tegneverksted, sier Dalsrud.

Barn oss imellom jobber for øyeblikket med å arrangere en todagers konferanse 15. og 16. februar 2017. Den skal handle om psykisk helse blant barn og unge, men de ser ikke bort fra at de vil fortsette et samarbeid med asylmottaket.

– Dette var en enkelthendelse, men det var veldig hyggelig, så vi ønsker å få det til flere ganger i tiden fremover. Det var fint å kunne bidra til TV-aksjonen og gjøre noe positivt for flyktningene som er i Norge. Jeg tror det var veldig fint for dem å komme seg til et annet sted for å gjøre aktiviteter og møte nye mennesker, sier Dalsrud.

Tidligere denne uken arrangerte HiOA også et frokostseminar med president i Røde Kors, Svein Mollekleiv. På torsdag kommer Røde Kors til høgskolen for å holde et førstehjelpskurs for studenter og ansatte.

Vurderer å være bøssebærer

Adelina Muharremi mener bøssebærerne gjør en viktig jobb. Foto: Anders Nybakken Kvale

Sykepleierstudent ved HiOA, Adelina Muharremi (25), fant ut at TV-aksjonen nærmet seg ved at Vinjerock for øyeblikket auksjonerer to festivalbilletter til støtte for aksjonen. Hun mener det er viktig å støtte TV-aksjonen.

 – Jeg har vurdert å være bøssebærer. Det er så lite som skal til for at jeg kan hjelpe, sier Muharremi.

Hun forteller videre at hun er positiv til at det er Røde Kors og deres arbeid som støttes.

 – Det er fint at det er en stor organisasjon som Røde Kors som støttes da de har mulighet til å gjøre en forskjell for mange mennesker i krigsrammede områder, sier hun.

Skal støtte innsamlingen

Ernst Erik Hempel skal støtte TV-aksjonen. Foto: Anders Nybakken Kvale

Ingeniørstudent i energi og miljø i bygg ved HiOA, Ernst Erik Hempel (41), er også positiv til innsamlingsaksjonen. Han hadde fått med seg at den nærmet seg ved å se reklame på T-banen.

– Det går ikke ann å ikke støtte det. Det er fint at det finnes folk som bryr seg. Røde Kors jobber godt sammen med Røde Halvmåne, så jeg håper noen av pengene går til å støtte krigsofre i Syria, forteller Hempel.

Hempel har allerede bestemt seg for at han kommer til å støtte innsamlingen.

– Jeg skal ta ut litt penger til å gi de som kommer på døra mi på søndag, sier han.

 

Fakta om TV-aksjonen TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober. Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp. Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner. Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer. Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”. Kilde: Blimed.no