Jakten på Norges beste gourmet-taco
Mathallen gjentar fjorårets suksess og arrangerer NM i taco.
I morgen er det fredag og det innebærer den ukentlige uoffisielle dagen for tacospising i mange norske hjem. Utallige Familier samles til bords, fyllt til bredden med røde Santa Maria-produkter og den karakteristiske duften av taco fra komfyren.
Bli med å utse taco-vinneren
I morgen arrangeres NM i taco i Mathallen i Oslo for å vise andre versjoner av taco enn den tradisjonelle fredags-tacoen. Arragørene har reist rundt i alle hjørner av Norge i ett forsøk til å finne de restaurantene og foodtrucksene som serverer den beste tacoen.
Får gratis smakprøve
Besøkende får smakprøver av de taco-variantene som konkurrer om å bli Norges beste taco. I fjor vant foodtrucken 4 gringos med en taco som inneholdt blant annet ribbe og surkål, noe som traff rett i nordmenns pulserende mathjerte.
- Taco er mye mer enn bare kjøttdeig og ost, sa jurymedlem Nussara Guldberg om begrunnelsen for seieren i fjor.
Taco-teknikk deler folket
Taco både fører sammen og deler det norske folket. Journalen gikk ut på gata for å se i hvilken rekkefølge nordmennene legger ingrediensene i tacolefsa. Svarene var varierte, og kanskje litt provoserende for noen:
- Jeg hadde en rekkefølge før, men ikke nå lenger, sier Gunnil Halesen.
Lene Hildur-Maden har et klart bilde over akkurat hva som skal inn i lefsen og i hvilken rekkefølge:
- Salat, mais, agurk, tomat, løk, kjøttdeig, salsasaus, rømme og så ost, sier Hildur-Madsenke, som også bruker kjøtt. Mona Myklebust deler en vegetarvariant:
- Først salat, etter det paprika, agurk, mais, avocado, bønner, ost, rømme og tacosaus, sier hun.
- Jeg har avocado i bunn, deretter tar jeg salat, kjøtt ost og mais, sier Mariell Hanssen som foretrekker kvalitet fremfor kvantitet i taco-verden.