Få taco-inspirasjon her
Taco kan inneholde sjøkreps, fisk og reinsdyrkjøtt. Det kunne man se da profesjonelle restauranter fra Norges fire største byer konkurrerte om å lage Norges beste taco.
Nylig ble det arrangert norgesmesterskap i Taco i Mathallen. Her ble den tradisjonelle fredagstacoen utfordret med både eksotiske ingredienser og norske sesongvarer.
- Jeg tror vi har truffet en nerve i den norske befolkningen. Vi vet at det selges 14 millioner tacomiddager hvert år. Nordmenn elsker taco, forteller arrangør og markedssjef i Arla, Marion Nesje.
Dette er tredje året på rad at det arrangeres NM i Taco i Mathallen.
De frekkeste vant
De som konkurrerte om tittelen "Norges beste taco" var restaurantene Frida fra Trondheim, 4 Gringos fra Oslo, Harry Pepper fra Stavanger og Kitchen & Table fra Bergen. Den som til slutt gikk av med den gjeve seieren var bergensrestauranten.
- Jeg tror vi var de frekkeste. Vi liker å være litt frekke og leke med maten. Kombinasjonen av smaker og farger - salt, surt, søtt og fett, mener vinnerkokk, Cecilie Kirkebø, at var nøkkelen til suksessen i årets finale.
Vinneroppskriften
- Tacoen vår bestod av svart bønnetotrilla, chroizokrem, sjøkreps penslet med adobo, en chilipaste, forteller Kirkebø.
For den som vil spice opp fredagstacoen hjemme, har vinneren delt oppskriften. God tacofredag!