Kokk (23): – Jeg forlater et synkende skip

På flere restauranter i Oslo jobber kokkene langt utover lovlig antall timer, og de får heller ikke overtidsbetalt. Slik har det vært lenge, men hvorfor blir det aldri bedre?

LIDENSKAP: Gjermund Nygjelten elsker å lage mat, men blir tvunget til å forlate restaurantbransjen på grunn av de dårlige arbeidsforholdene.

– Jeg elsker yrket, men jeg orker ikke mer.

Det sier Gjermund Nygjelten til Journalen. Han har jobbet som kokk i Oslo i flere år, men de dårlige arbeidsforholdene gjør at han nå velger å forlate bransjen - bare 23 år gammel.

Problemer i bransjen

I en spørreundersøkelse Journalen har utført blant kokker i Oslo svarer over halvparten at de aldri, eller nesten aldri, får overtidsbetalt. 

Avisartikler helt tilbake til 80-tallet viser at det har vært dårlige arbeidsforhold i restaurantbransjen lenge, men at ingen gjør noe med det.

Men hva er grunnen til at forholdene aldri blir bedre?

SE VIDEO ØVERST I SAKEN