Ernæringseksperter etterlyser sunn mat på spisesteder

Selv om sunn mat har vært en økende trend i Norge, er det fortsatt et begrenset utvalg av det på restauranter. Samfunnsernæringsstudent Eirin Hustvedt synes at norske restauranter burde ha et bredere utvalg av sunn mat på menyen.

Salat og pomfries

 – Maten vi spiser har stor betydning for helsen vår, forteller Hustvedt. Derfor synes hun det er underlig at det er så få restauranter i hovedstaden som tilbyr sunn mat. Et google-søk viser et fåtall restauranter i Oslo som serverer kun ren og naturlig mat uten tilsetningsstoffer. 

Utfordring å spise sunt

Oslo har et stort utvalg av fastfood restauranter. For helsebevisste personer kan det derfor være en utfordring å spise sunt når de skal ut på restaurant.

– Til og med mat som virker sunn ved første øyekast, kan inneholde usunne ingredienser som skjuler seg i sausen eller tilbehøret, forteller Hustvedt. 

Ifølge klinisk ernæringsfysiolog Janne Antonsen, burde man derfor velge restaurant med omhu og planlegge på forhånd for å unngå disse utfordringene.

Eirin Hustvedt og Janne Antonsen forteller mer om deres tanker rundt dette temaet. 

Stikkord