Juleøllansering en oktoberkveld
Schouskjellerens mikrobryggeri inviterte til årets juleølslipp, men publikum savnet et alkoholfritt alternativ.
Mandag lanserte Schouskjellerens mikrobryggeri årets juleøl. Ølet, kalt "Schouskjellerens beste juleøl", blir servert med ribbe denne oktoberkvelden.
Barsjef Kenneth Sørensen forklarer hvorfor de starter med juleøl allerede nå.
– Vi pleier å begynne med juleøl i månedsskifte oktober/november. Vi holder kontakten med bryggeriet, og når ølet er klart, er det ikke noe å vente på. Det er et poeng å få det ut i butikk før julebordsesongen.
Savner alkoholfritt
Juleølet falt i smak hos de som hadde tatt turen. Det er derimot en ting som savnes – alkoholfritt juleøl.
– Jeg synes juleølet er fyldig og rik på smak. Men det er høy alkoholprosent, og jeg savner et alkoholfritt tilbud til julematen, forteller Gard Øien som har kommet for å smake på juleøl.
”Schouskjellerens Beste Juleøl” har syv prosent alkohol, og selges derfor kun på Vinmonopolet.
– Vi har ikke alkoholfritt juleøl, men vi har vanlig alkoholfritt øl. Vi har for lite kapasitet fra vårt bryggeri til å oppdrive to forskjellige typer juleøl, forklarer barsjef Sørensen.
I 2016 var det kun tre alkoholfrie juleøl å få tak i. De var fra store bryggerier; Aass, Borg og Ringnes.
Populær bar
Aldersspennet er stort på de som tok turen for å smake årets juleøl fra Schouskjelleren mikrobryggeri. Barsjefen, Kenneth Sørensen, forteller at dette er den mest populære årstiden for bryggeripuben.
– Det er relativt rolig her i sommermånedene, men på høsten og vinteren er det vanligvis fullt av folk.
Schouskjelleren mikrobryggeri ligger i de gamle lokalene til Schous bryggeri, og det som før var lagringsrommet for øltønner er nå gjort om til en kjellerpub.