«Lambwich» vant årets ByLam
Av de tolv finalistene var det Melt Grilled Cheese som stakk av med seieren på årets ByLam.
ByLam ble arrangert for andre gang i går på Youngstorget. På festivalen kunne man teste retter fra de ulike matvognene og bodene, mens ulike artister stod for livemusikk på scenen. Den røde tråden i de ulike matrettene var at lammet skal stå i sentrum, ellers var matentusiastene frie til å lage retter inspirert fra hele verden.
-Lag mat med kjærlighet!
Melt Grilled Cheese-gutta oppfordret publikum til å lage mat med kjærlighet, fordi det er det som er nøkkelen, fortalte de da de tok i mot prisen på scenen for årets ByLam. Sandwichen de vant med var «Lambwich». I den står lammekjøttet i sentrum smaksatt av kantarell, tyttebær, ost, urter og krydder. Det hele pakkes inn i to skiver surdeigsbrød, og stekes til det er gyllent. Full oppskrift finner du her.
ByLam-jury 2017
Årets jury bestod av matblogger og forfatter Aicha Bouhlou, bonde og musiker Håvard Øyrehagen, bonde Lise Hartviksen, Peter Eikeland fra by:Larm og Anette Fjelleng fra Matprat. Totalt smakte de seg igjennom 12 retter.
Anette Fjelleng kåret vinnerne på vegne av juryen.
Full pakke
«Lambwichen» fikk 149,5 av 150 mulige poeng. Melt Grilled Cheese kom så nær toppscore som man kan komme.
-Man så på maten at det kom til å smake. Og lammet smakte lam!
Juryen vurderte maten ut i fra utseende, konsistens og smak.
Nachspiels idé
Melt Grilled Cheese begynte som en idé på et nachspiel hvor noen kompiser hadde laget sandwich som nattmat etter en tur på byen. Etter utvikling og eksperimentering i et par måneder, kjøpte de en foodtruck og begynte å selge sandwicher i kreative varianter, forteller de til Matprat i forkant av kåringen.
Casa Murilo gikk på scenen etter kåringen, og rundet av arrangementet. Tidligere på dagen stod ByLarm for artistene Ila Auto, Pasha og Inge Bremnes.
Sjekk ut bildegalleriet for andre finalister og festivalbilder.