Ulyd på CityKids

Denne helgen arrangerte CityKids barneaktiviteter på Sentralen. Blant aktivitetene var studentprosjektet Ulyd.

CityKids, som er produsert av Stiftelsen Oslo Barnemuseum, er en arena der barn kan leke og utforske. En helg i måneden arrangeres det aktiviteter for barn på Sentralen.

- Det mangler tilbud for de minste i byen. Vi arbeider for å etablere et fast kultursted for akkurat dem, sier prosjektleder for CityKids, Katie Coughlin.

Prosjektet er inspirert av Hands On Children’s Museum. Coughlin forteller at de siden 2005 har jobbet for å opprette et lignende tilbud, med ulike aktiviteter for barn.

Studentsamarbeid

CityKids samarbeider også med Institutt for informatikk på UiO. Det gir studentgrupper muligheten til å utvikle aktiviteter for barn. Denne gangen har en gruppe med seg prosjektet Ulyd.

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet. Studentene får innspill og tilbakemeldinger fra barn, og barna får lov til å være eksperter, teste ut ting og gi viktige tilbakemeldinger, sier Coughlin.

Ulyd

Marius Aasarød er en av studentene som er med på CityKids denne helgen.

- Vi fikk presentert oppdrag fra forskjellige oppdragsgivere, og vi endte opp med dette prosjektet. Vi skal undersøke hvordan man kan legge til rette for musikk- og lydopplevelser.

Studentene Marius Aasarød (t.v.) og Petter Haugen Andersen (t.h.). FOTO: Tuva Åserud

Studentene har tatt med seg en boks med sensorer knyttet til speilflater. Man kan enten holde hånden over eller slå på den, så skapes det lyd.

- Vi gir ingen instruksjoner til barna. Det er spennende å se hvordan de utforsker dette, sier Aasarød.