OL stjeler fokus
Er egentlig OL en godkjent grunn til å ta seg litt fri i studie- og arbeidshverdagen?
Med OL i Pyeongchang er det mange som prioriterer å få med seg de største medaljesjansene fremfor jobb og studier. Med åtte timers tidsforskjell mellom Norge og Sør-Korea er det mange av de største øvelsene som går i det som for de aller fleste er normal arbeids- og studietid.
[[{"fid":"31891","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]
Flere nedprioriterer studiene
Vi har snakket med noen studenter om hvordan de prioriterer i disse OL-tider. Flere studenter vi har snakket med sa at de ikke har tid til å se på OL, da det er mye innleveringer på skolen for tiden. Samtidig er det fortsatt noen som tar seg tid til å se på vinterlekene selv med masse oppgaver å tenke på.
– Jeg prøver å få med meg mest mulig, og noen ganger kan det gå ut over skolen. Av og til står jeg faktisk opp midt på natta for å få med meg det meste, og da kan det hende at jeg sover noen timer ekstra på dagen istedet, sier Håvard Løyland, student ved OsloMet.
Kari Klepsvik skriver for tiden bacheloroppgave og det blir derfor lite tid til OL.
– Jeg tror nok uansett ikke jeg ville ha droppet forelesninger for å se på OL, men jeg vet om mange andre som gjør det, sier hun.
Mest digitale OL
Discovery satser på å få til det mest digitale OL som har vært noen gang, i det de selv omtaler som "digital prime-time".
Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, håper de kan være med på å bidra til mye TV-titting i arbeidstiden under OL-ukene. Målet er å ha over en million seere på de mest populære øvelsene.
– OL skjer jo når folk spiser frokost, lunsj og middag. Vi tror nok at mange kommer til å sitte på jobb og se på OL på den ene skjermen, og jobbe på den andre, sier han til NRK.
OL krasjet kommunens nettverk
Trønder-Avisa har blant annet skrevet om sportsinteresserte i Levanger kommune som sørget for at mange av kommunens datamaskiner gikk i stå da Johannes Høsflot Klæbo sikret seg OL-gull tirsdag 13. februar.
– Vi oppdaget at vi gikk på oss en teknisk blemme. Systemene kladdet og «fikk is i rubben» på grunn av all datatrafikken som følge av all streamingen på kommunens kontorer, sier rådmannen i Levanger til Trønder-Avisa.
I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Get TDC, svarer 24 prosent at de vil følge med på OL fra jobb. Sier sjefen nei, svarer 14 prosent at de vil snik-se likevel.
Tror på felles glede
Fabian Stang (H), tidligere ordfører i Oslo, stod fast ved at det ikke var greit å se på OL i arbeidstiden under OL i 2014. Nåværende ordfører Marianne Borgen (SV), sier til Aftenposten at hun tror på at felles glede og samhold i seg selv fører til økt produktivitet og tror at det bare er positivt at ansatte samler seg i lunsjen og ser store OL-øyeblikk sammen.
– Det viktigste er at folk leverer de tjenestene de er satt til å levere. Når det gjelder barnehager, skoler og sykehjem, så skal folk få den omsorg og undervisning de skal ha. Men jeg har stor tillit til våre ansatte og er ikke redd for at det ikke skal skje, sier Borgen til Aftenposten.