Rekordhøy kjøttproduksjon
Aldri før har det blitt produsert mer kjøtt i Norge enn i 2017, dette til tross for at helsemyndighetene advarer mot for høyt inntak av rødt kjøtt.
Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det aldri har blitt produsert mer kjøtt i Norge enn i 2017. Produksjonen utgjorde totalt 351 300 tonn kjøtt, som er en økning på 2 prosent fra fjoråret. Forskning fra WHO viser en direkte kobling mellom inntak av rødt kjøtt og tarmkreft. Samtidig anbefaler Helsedirektoratet et inntak på 70 gram kjøtt hver dag, mens nordmenn spiser daglig omtrent 150 gram.
– Folk er mer opptatt av smak enn at det skal være sunt, mener Erik Sørensen, butikksjef på kjøtt- og delikatessebutikken Strøm-Larsen i Oslo.
Simen Tomren Grip har vært vegetarianer i fem år og forteller at han syntes det burde være lettere å opprettholde et kosthold uten kjøtt.