Kaffekopp blir til østerssopp
Siri Mittet har startet en farm som skal dyrke østerssopp av kaffegrut.
Østerssoppfarmen på Vollebekk Fabrikker er den første som blir drevet i by. Siri Mittet startet farmen for fire uker siden, og skal dyrke gourmetsoppen av kaffegrut.
Det drikkes mye kaffe, og bare i Oslo er det snakk om hele 10 tonn kaffegrut hver dag. Store deler av denne gruten går i søppelkassene. For å dyrke 15 kg østerssopp trenger Mittet og hennes kollegaer 100 kg kaffegrut. På soppfarmen kan de dyrke opptil 300 kg østerssopp i måneden, og da trengs så mye som 2 tonn kaffegrut.
To ganger i uken sykler Mittet og hennes kollegaer rundt i Oslo for å hente gruten fra hoteller, som ellers bare ville kastet kafferestene.
Et av hotellene Gruten AS har innledet et samarbeid med er Clarion Collection Hotell Bastion. Hotelldirektør, Tone Bilstad Hansen mener det er bra at deres gruten kan komme til nytte.
Journalen møter Mittet på Hotell Bastion.