4700 lærere på stevne

Fredag og lørdag ble Studenthuset fylt opp av barnehagelærere og lærere. Målet var økt refleksjon hos de deltagende.

Mange interesserte stopper opp og tar en prat med utstillerne.

Fredag 1. november og lørdag 2. november går Østlandsk lærerstevne av stabelen, et stort fagseminar hvor bygg P52 på OsloMet Pilestredet fylles av 4700 barnehage- og barneskolelærere for å lære og se nye ting knyttet opp mot nettopp barn i ung alder. 

Utstillere på stand

Dagene fylles av forskjellige fagseminarer og det er et eget stand-område hvor utstillere viser frem produkter og tjenester de tilbyr for barnehage og skoler.

Kirsten Tschudi og Bjørg Astri Slettum fra Forut er av de som står på stand for å snakke med de deltagende. De er med for å vise frem prosjektene de driver med:

– Vi i Forut er en bistandsorganisasjon, og har blant annet et pedagogisk opplegg for barnehager og skoler. Dette er jo en kjempemulighet for oss å få vist oss frem, sier Tschudi.

Kirsten Tschudi og Bjørg Astri Slettum står på stand for å skape oppmerksomhet rundt bistandsorganisasjonen Forut. – I år har Klaus Sonstad laget masse nye barnemusikk til aksjonen, det er veldig gøy! Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Stort oppmøte

Det er mange som rusler rundt på standene, og blant de 64 utstillerne varierer det fra digitale leketøy til rovdyrskole. Styreleder i Østlandsk Lærerstevne, Linn Annita Uttersrud, sier organisasjonen ønsker å gi muligheten til ny kunnskap for de påmeldte.

– Kursstevnet er for alle som jobber med barn, både barnehagelærere og lærere. Vi ønsker at de skal føle seg inspirert og at kursene bidrar til å gi deltakerne økt refleksjon, sier Uttersrud.

 

En av standene selger leker for barn ned i skolealder. Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Barneaksjonen

Tschudi og Slettum gir ut suppe på sin stand. Prosjektene Forut jobber med er blant annet bistandsprosjekter i tre land i Asia og tre i Afrika, hvor barnerettigheter, kvinner og likestilling, og rus står som fokus og utviklingsideer.

– Vi jobber mest med kampanjeavdelingen og barnehageaksjonen, hvor det er med 1300 barnehager i året. Årets aksjon er med Nanah fra Sierra Leone, hvor barna skal lære om å være barn i et fattig land.

Tschudi og Slettum gir ut smaksprøve på suppe på sin stand. Foto: Ronja Sagstuen Larsen