Årets varmeste dag blir annerledes
2. november er startskuddet for å kle seg selv og Norge i oransje. Vanligvis henges oransje skjerf rundt om i byene - slik blir det ikke i år.
Kirkens Bymisjon har i år arrangert strikkedugnad for tiende år på rad. Meningen bak dugnaden er at det skal strikkes oransje skjerf som skal symbolisere ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn. Skjerfene har tidligere blitt hengt ut, men i år blir det levert direkte til mennesker som behøver det.
– På grunn av smittevernsituasjonen blir mange av skjerfene mottatt her på kirkens bymisjon. Da sørger vi for at de blir levert videre til de som er en del av våre virksomheter og kirkerom, sier Gro Skovli. Hun er markedskonsulent ved Kirkens Bymisjon.
Skovli legger til at hun er spent på hvordan denne ordningen blir, og om dette blir noe de kommer til å fortsette med i fremtiden.
Digital varmebølge
I år har Kirkens Bymisjon hatt fokus på at man skal strikke til en som fryser, til seg selv eller til en venn. Dette fordi de ønsker at det skal være flere som står sammen om et varmere samfunn, men også for å skape mer synlighet.
– Vi har snakket om dette tidligere, men vi mener at det er ekstra viktig i år at man er flere som bruker de oransje plaggene. Det er i år et større behov for varme og omsorg for hverandre, sier Skovli.
Hun forteller videre at alt blir mer digitalisert i år, fordi skjerfene ikke kan bli hengt ut. Derfor oppfordrer hun alle til å ta i bruk plaggene 2. november, og dele det på sosiale medier. På denne måten kan man sammen skape en digital varmebølge for å synliggjøre budskapet.
Strikkeengasjemnetet har økt
Det er ikke bare behovet for plaggene som har økt i år, men også engasjementet fra de som strikker har toppet seg. Skovli forteller at innsatsen fra hele landet har vært fantastisk, og at det er fint å se at det er så mange som vil bidra.
En av de som har gjort en innsats i årets strikkedugnad er Siv Gunnarsen. Hun har strikket til Kirkens Bymisjon i flere år, og synes det er viktig å bidra til et varmere samfunn.
– Strikkedugnaden i år burde bety enda mer. De som trenger litt oppmerksomhet og varme har det kanskje litt vanskeligere nå, sier Gunnarsen.