Demonstrerte mot fredsavtale
Demonstranter samlet seg foran Stortinget for å ta avstand fra fredsavtalen som Bahrain og De forente arabiske emirater (FAE) har inngått med Israel. De mener at normalisering med Israel er forræderi.
Søndag 20. september demonstrerte palestinere foran Stortinget som en reaksjon på fredsavtalen som har blitt inngått mellom Israel og de to arabiske landene Bahrain og De forente arabiske emirater.
- Vi er ikke imot fredsavtalen, men det er feil å tegne fredsavtale på bekostning av palestinere.
-Det er en helt urettferdig avtale fordi det bare er Israel som vinner med denne avtalen. Israel har fått to arabiske venner uten å gi noe tilbake til palestinere. -Politikerne sier at de skal utsette konsekrering av landet, men det er ikke realiteten, det er bare noe de sier, forteller Huzthayfa Abuserriya som var med i demonstrasjonen.
– Bahrain og FAE er forræderske land
– Hvorfor skal de ha fredsavtale mellom de landene? Det har aldri vært krig mellom Israel og Emirater eller Israel og Bahrain. – Det viser bare at de to arabiske landene har sviktet sine brødre og søstere i Palestina. Selv om de vet at Israel dreper og fengsler palestinerne fortsatt, sier Abuserriya.
Huzthayfa Abuserriya har flere dager stått alene med det palestinske flagget og en høyttaler foran De forente arabiske emirater sin ambassade i Oslo.
– Selv om jeg er alene, så vil jeg bare sende et signal til Emiratene om at det de har gjort er urett, sier Abuserriya.
– Mange har sagt: Hvorfor gjør du det? Du er helt alene. Men jeg mener at en person står og sier noe, er bedre enn ingen, forteller han.
– Det er bra at to arabiske land normaliserer forholdet til Israel.
Conrad Myrland er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Han synes at det er veldig bra at to arabiske land går i normalisering med Israel, og at det er betydningsfullt at Israel får anerkjennelse og diplomatiske forbindelser med sine naboer. Han håper at flere land følger etter.
– Fredsavtalen er viktig fordi veien mot fred går gjennom diplomati, samhandel og samarbeid, og ikke gjennom demonisering, sier Myrland.