Strikk og drikk er en hit
Strikk og drikk er et populært konsept blant studenter i Oslo. Studentforeningen Strikk & drikk UiO merker en økning i antall deltakere som kommer på deres arrangementer.
Kaja Helene Sandtangen og en venninne startet studentforeningen Strikk & drikk UiO for snart to år siden. Formålet var å skape et strikkefelleskap blant studenter i Oslo.
I utgangspunktet ble det arrangert Strikk og drikk annenhver torsdag, men dette semesteret har det vært så stor interesse for å delta at det nå arrangeres nesten hver uke.
– Dette semesteret har det vært veldig stor interesse, det har aldri vært så mange på arrangementene våres som det er i høst. Det kan hende koronasituasjonen har ført til at flere er interessert fordi det ikke er så mye annet sosialt som foregår, sier Sandtangen
Hun forteller videre at det på det meste har vært 80 strikkere som har møtt opp, og at styret ofte diskuterer om det er forsvarlig å holde arrangementene eller om de burde avlyse.
– Vi har kommet frem til at så lenge de stedene vi er på holder åpent, så er det innafor å arrangere. Og som sagt, det at det har blitt så stor interesse viser kanskje at det er et behov for at vi har dette arrangementet.
Smittevernsvennlig
Benedicte Stølen og Jeanett Murstad er to av de som tok turen innom Strikk og drikk onsdag 28 oktober. De er veldig fornøyde med arrangementet, og syns det er fint å komme seg ut å se andre mennesker enn de i kollektivet. De mener Strikk og drikk er et godt alternativ til festing på byen, med tanke på smittevern.
Én meter mellom alle deltakere, smittevernsregistrering og fjerning av boller med snacks er noen av tiltakene som blir gjennomført på arrangementene til Strikk og drikk UiO.
På spørsmål om det er mye drikking forteller Murstad at hun får følelsen av en fredagspils. Stølen sier seg enig i dette.
– Det er ikke hurra mei hei, det er ingen som har lyst til å søle vin over strikketøyet sitt, sier hun.
Videre forteller Stølen at hun mener man drikker mindre når man driver med håndarbeid, fordi fokuset er rettet mot mer ennn bare å drikke.
– Da tror jeg det blir mindre alkohol, og da blir det også mindre smitte, sier hun.
Strikket for Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon har i ti år arrangert en nasjonal strikkedugnad der det strikkes oransje skjerf. Tidligere år har skjerfene blitt hengt ut rundt omkring i byen, men i år leveres de direkte til mennesker som trenger de.
Strikk & drikk UiO er en av mange samfunnslag som deltok i årets strikkedugnad. De bidro med cirka 10-12 skjerf, som skal gi varme til noen som trenger det.
– Alle i styret tenker det er en veldig god sak, og så innebærer det jo strikking som vi er veldig glad i. Vi tenkte derfor at det er en måte vi både kan strikke, og bidra med noe positivt til samfunnet, sier Sandtangen.