Bærum mangler armer å stikke i

På Fornebu forbereder vaksinasjonssenteret seg til å ta i mot de yngste.

En gråblå to etasjers brakkerigg står kald og kjedelig på en gråværsdag.

Etter en travel tid ved vaksinesenteret på Fornebu i Bærum, har pågangen nå stoppet opp. Dette melder tjenesteleder ved vaksinesenteret, Rita Danese, mandag morgen. 

–  Det har kokt godt en periode, men nå mangler vi nesten armer å stikke i. Vi gjør det vi kan for å sette restdoser, og oppbevarer vaksinedosene trygt, sier hun.

Denne uken avslutter de samarbeidet med Forsvaret, som den siste tiden har bistått med å sette vaksiner. 

Danese forklarer at på vaksinesenteret nå er opptatt med å forberede seg til å vaksinere de yngste, barn mellom fem og elleve år. 

Krever samtykke fra foresatte

–  Alle under 16 år må ha samtykke fra begge foresatte for å kunne vaksineres, og vi er godt i gang med å utvikle en form for elektronisk booking, der foresattes signaturer blir lagret elektronisk, sier tjenesteleder Danese. 

Hun legger til at kommunens innbyggere mellom tolv og femten år også vil motta tilbud om vaksine om kort tid. Dette gjelder første dose for de som fyller tolv år i år, og andre dose for de i aldersgruppen som er eldre. 

– De som er særskilt utsatt blant de yngste, de som har foreldre i kreftbehandling og lignende, har fått komme til tidligere, sier Marielle Falch. Hun arbeider med booking ved senteret. 

Rundt et rundt bord på et kontor sitter en ung mann, en ung mørkhåret kvinne og en kvinne i 40-50 årene. Det er en typisk møtesituasjon, der de har frukt og pepperkaker på bordet. I bakgrunnen står en datamaskin.
F.v. Henrik Rojahn, Marielle Falch og tjenesteleder Rita Danese. Foto: Ida Nedal Kværnstuen

En god del å holde styr på 

På Fornebu har Bærum kommune samlet teststasjon, vaksinebooking, smittesporingsteam og vaksinesenter på ett og samme sted. 

– Det er kort vei til informasjon. Vi er nesten alle i samme korridor, sier Falch. 

Hun understreker at det er en god del å holde styr på. Hun forklarer at jobben innebærer å sende ut innkallelser til vaksinasjon, men også et ansvar for at innkallelsene sendes ut på riktig tidspunkt. For at dette skal gjøres på riktig måte, må vaksinasjonsinterevallen være lang nok. 

Hennes kollega, Henrik Rojahn, forklarer at de er nøye på dette. 

– Vi ser jo nå at flere og flere har fått to vaksinedoser, eller blir smittet for andre gang for eksempel. Vi er veldig nøye på å følge med på all informasjon, slik at vi kan tilby vaksine på det tidspunktet den vil ha størst effekt, sier han. 

Alle vil ha selvtester

Tjenesteleder Danese melder om at forespørselen på selvtester er stor. 

– Det har absolutt vært en distribusjonsutfordring den siste tiden. Alle vil ha, forklarer hun. 

Hun tror og håper de får flere selvtester denne uken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stikkord