Den skjulte onsdagsquizen
Samfunnet Bislet kan igjen arrangere onsdagsquiz på OsloMet.
Onsdag kveld sitter omtrent 200 studenter og andre unge i den skjulte kjelleren i Pilestredet 52. Studentene som jobber frivillig på Samfunnet Bislet har brukt både plakater og sosiale medier til å nå ut om arrangementene som holdes her.
Før pandemien var studentlivet stort, og de sosiale sammenkomstene mange. Nå etter pandemien virker det som studentlivet er tilbake igjen, da vaktene i døra må stoppe flere fra å komme inn fordi de har nådd maksimal kapasitet.
Samfunnet åpnet for fullt igjen i starten av semesteret, og siden da har de hatt jevnlige arrangementer.
Før-pandemiens sosialliv er tilbake
– De tre siste gangene har alle plasser og bord vært tatt, det har vært helt fullt, sier frivillig Dina Persson (19). Hun har vært frivillig fra 2021.
De har prøvd å nå ut til folk gjennom Facebook og Instagram som hovedplattformer, men de når ut til flest på Facebook.
– Noe som egentlig er litt overraskende fordi Facebook er litt «gammelmans», ler Persson og legger til at hun ofte oppfatter at unge er mer aktive på Instagram.
Rundt om på OsloMets campus henger det også plakater om Samfunnet Bislet, men disse går mer ut på å rekruttere flere frivillige.
Ofte spres ryktet om onsdagsquizen blant venner og bekjente, forteller en av de frivillige. Samfunnet er åpent for alle, men er mest populært blant sykepleier- og IT-studenter, gjerne fordi det allerede er etablert i noen av studiene.
– Vi vil at folk skal ha det gøy, og en gang iblant også få inn en ny frivillig, sier Persson. Hun sier det er viktig å opprettholde livet i kjelleren.
– Det hadde vært gøy om det kom flere, men vi har bare kapasitet til så mange.
Venner og billig øl
Jakob Hubner (22) er en av mange som tilbringer onsdagskvelden sin med quiz og god stemning. Han vil ta til seg så mye kunnskap som mulig på onsdagsquizen.
– Jeg er her for å møte vennene mine og drikke billig øl, sier han.
Han studerer på Universitet i Oslo og er på onsdagsquiz for andre gang. Selv om han storkoser seg tviler han på at det kan bli en fast onsdagsrutine som kan kombineres ved siden av studiet.
Han mener det sosiale livet etter pandemien har blitt mer intenst enn det var før.
– Jeg tror det sosiale er like bra, om ikker bedre enn før pandemien, fordi folk vil være sosiale.