Samler inn penger med standup

Tirsdagens billettinntekter fra standup show på Revolver, doneres til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina.

Daniel Rove i Røde Kors genser
Daniel Rove er både arranger og konferansier for kveldens standupshow. Foto: Rowene Wingstad

Daniel Rove er konferansier og arrangør for kvelden. Han gir mye av æren for idéen til sin samboer. 

– For det første så føles det som en riktig ting å gjøre. Samboerne min skal ha mye av æren for denne idéen. Hun brenner virkelig hardt for dette, hun er typen som gråter når hun ser på nyhetene, sier Rove. 

Rove forteller videre at det virker som folk syns det er en kul greie. 

– Vi har jo solgt flere billetter enn vanlig, så det virker lovende, sier Rove. 

Ikke planlagt

Komikerne som skal på scenen var allerede booket på forhånd, men ingen var tunge å be når forslaget ble lagt frem. 

– De var allerede booket til en helt vanlig standup kveld, også fikk vi idéen, så sendte vi en melding om at alle pengene blir donert. Alle sa seg enig, sier Rove.

En tom scene med rødt lys
Scenen på Revolver klar for standupshow. Foto: Rowene Wingstad

Kanskje noen Putin-vitser

Christian Bastiansen er med å arrangere, samtidig som han skal ha et sett i kveld. Han forventer mange folk og god stemning, tross donasjonene.  

– I kveld har vi solgt bra med billetter. Så mange billetter man selger på forhånd, gir jo et inntrykk av hvor mange som kommer. Om det stemmer blir det bra med folk, sier Bastiansen. 

Bastiansen selv har ingen vitser om krig i kveld, men forteller at noen av komikerne har meldt om Putin-vitser. 

– Når det kommer til jokes, så har jeg selv valgt å ikke ha noen "jokes" om krig. Dette fordi jeg ikke fikk til å få det til å bli kjempegøy. Helt siden invasjonen har jeg sett på VG hele tiden, det tar meg mer ned enn det tar meg opp. Jeg vet at noen av de andre har tatt med noen "Putin-jokes". Jeg er med på tanken om at alt kan gjøres gøy om man gjør det riktig, sier Bastiansen.

Gikk vekk fra grafikk

Bastiansen forteller at han lagde en del grafikk i forkant for å vise budskapet enda sterkere, men dette valgte han og Rove å legge fra seg.

– Jeg lagde en del grafikk og noen grafiske greier for å vise det enda sterkere, men da fikk vi litt følelsen av at vi melket en katastrofe. Vi valgte å gå vekk fra de tingene jeg lagde, sier Bastiansen.

En liten pause

Selv om inntektene doneres til Røde Kors i forbindelse med deres arbeid i Ukraina, vil ikke kvelden bli veldig preget av dette. 

– Jeg skal si litt i starten, takke folk for at de er her og informere om at pengene går til Røde Kors. Etter det blir det en vanlig standup kveld med fokus på løs stemning, folk skal le. Standup for meg, og for mange andre, er en pause fra en tung hverdag, og man kan tenke på noe annet i en time eller to, sier Rove. 

 

Stikkord