Tidenes bursdagsfeiring - Mathallen er 10 år

For syvende år på rad bakes og dekoreres haugevis av kaker til Mathallens bursdagsfeiring og kakekonkurranse.

Kaker i alle fasonger var utstilt på torget, midt i mathallen
Mathallen fyller 10 år og kaker i alle fasonger var utstilt på torget, midt i mathallen. FOTO: Aina Brunborg Ihle

Mathallen fyller 10 år og i den forbindelse ble det arrangert en bakekonkurranse for alle som ønsket å delta. 

Bursdagskaker i alle former og fasonger plasseres ut og bedømmes etter kreativitet, smak og totalinntrykk. 

Både store og små møtte opp for å heie på sine kandidater og for å smake på godsakene. Oppslutningen var massiv og smakskøen var veldig lang. 

Vinner av årets konkurranse

Jenny Aganon ble vinner av kakekonkurransen. Foto: Aina Brunborg Ihle

Jenny Aganon stakk av med tittelen årets mest kreative kake. Med sin flamingo-kjærlighetskake, bestående av sjokoladekake med yema krem og vaniljekremfrosting overrasket hun dommerene. 

Det var vinnerens søster som meldte henne på til konkurransen. Aganon har fra før bare laget kaker for barn og venner, og har ingen tidligere erfaring med slike konkurranser.

– Jeg er kjempefornøyd med dagens resultat. Det var første gang jeg har deltatt på noe liknende, sier Jenny Aganon.

Denne kaken ble kåret til årets mest kreative kake: kjærlighetskaken. Foto: Aina Brunborg Ihle

Veldig gøy å delta

Deltageren Zoran Zivanovic er veldig fornøyd med dagen. Han nådde ikke toppen denne gangen, men prøver seg gjerne igjen til neste år.

Zivanovic er hobbybaker og fikk i dag muligheten til å dele sine bakeverker med flere. I konkurransen stilte han opp med en serbisk variant av den berømte napolionskaken.

Zoran Zivanovic deltok på kakekonkurransen i Mathallen. Foto: Aina Brunborg Ihle

Totalt 39 kaker ble smakt på og bedømt. I dommerpanelet satt blant annet Edward Martínez, han er imponert over nivået på årets deltagere.

– Det var vanskelig å kåre en vinner. Alle kakene var smakfulle og gjennomførte, forteller han.

Martínez jobber som baker i Oslo Custom Cakes, der de lager kreative kaker med spesielle design. Med seg hadde han et eget bidrag til feiringen, en spesiallaget kake-kopi av Mathallen. 

Oslo Custom Cakes laget en kake replika av Mathallen. Foto: Aina Brunborg Ihle

Startet som en fest for de ansatte

Leder av Mathallen Frode Malmo forteller at konseptet kakekonkurranse startet som en internfest for de ansatte i Mathallen. De ansatte tok med seg kaker som alle kunne nyte sammen. Vi bestemte oss etterhvert for å lage en konkurranse ut av det, sier Malmo.

Han forteller at de inviterte naboer av Mathallen til å delta i konkurransen og med tiden har deltagelsen økt.

– Det er jo så mange som er flinke til å lage kaker og som ikke har noen å dele de med. Her kan de gjøre det, meddeler han.

Kakekonkurransen har blitt et årlig konsept og en stor bursdagsfeiring for Mathallen. Konkurransen har vokst kraftig. Frode forteller at det i de første årene ikke var mer enn åtte deltagere i konkurransen, i år er det nærmere 40 deltagere som kjemper om tittelen årets kake.

 

Stikkord