– Dette er min hobby

Nyåpnet pizzeria har kapret sentral beliggenhet på St. Hanshaugen: – Utrolig god mat, sier kunder.

Ekrem Kacmaz er spesialist på kebabpizza.
Ekrem Kacmaz er spesialist på kebabpizza.

Ekrem Kacmaz har nettopp åpnet pizzeriaen Gorgonzo. Han er veldig fornøyd med de nye lokalene. 

– Tidligere hadde jeg lokaler på Bislett, men nå har jeg fått muligheten til å åpne en ny pizzeria på St. Hanshaugen. Her er beliggenheten bedre, og lokalene større. 

Gorgonzo har et større utvalg, men selvfølgelig finner man de gode gamle favorittene også på den nye menyen. 

– Før serverte vi kun pizza og kebab. Nå har vi i tillegg falafel og hamburger på menyen. De mest populære rettene våre er italiensk pizza og tyrkisk döner kebab. 

Ekrem Kacmaz lager all maten fra bunnen av.
HJEMMELAGET: Ekrem Kacmaz lager all maten fra bunnen av. FOTO: Maiken Helene Bergsmo

En grundig mann

Hemmeligheten til Kacmaz er kvalitet. Han lager alt fra bunnen av, og bruker kun gode råvarer. Han har ikke fryser, så alt man får servert er ferskt. 

– Jeg lager alt selv. Kjøttet steker og skjærer jeg på kjøkkenet, og brødet ruller jeg ut på benken. Pizzabunnen og pizzasausen er også laget fra bunnen av. Dette tror jeg er grunnen til at jeg greier meg i denne bransjen. Konkurransen er hard i Oslo. Men hvis man leverer god mat, vil kundene komme tilbake. 

​  Kacmaz lager alt fra hamburger til pizza, samt falaffel og kebab.
NY MENY: Kacmaz serverer alt fra hamburger til pizza, samt falafel og kebab. FOTO: Maiken Helene Bergsmo

Det viktigste for innehaveren er at kundene blir fornøyde og har det bra når de besøker han. 

– Jeg tar meg tid til å snakke med kundene mine, og jeg sørger for at de får en god opplevelse når de spiser hos meg. 

Lang fartstid 

Han har lang erfaring som kokk, og sier at å stå på kjøkkenet er hobbyen hans.

– Tidligere har jeg jobbet for blant annet Olivia, Mangiamo Ristorante og Bar og Café Cathedral, så jeg har mye erfaring i yrket. Til sammen har jeg jobbet i over 15 år i bransjen.  

Eirik Bell-Mathisen, David Koshti og Erik Kaknes skryter av Kacmaz sin kebabpizza. 

– Det er en skikkelig digg pizza, med en perfekt bunn. Den er tynn og myk, men samtidig sprø. 

De sier videre de kan smake på maten at den er laget fra bunnen av. 

David Koshti (19), Eirik Bell-Mathisen (19) og Erik Kaknes (19) skryter av kebabpizzaen.
FORNØYDE: David Koshti (19), Eirik Bell-Mathisen (19) og Erik Kaknes (19) skryter av kebabpizzaen. FOTO: Maiken Helene Bergsmo

Kacmaz er eksperten 

Kaknes har selv prøvd å etterligne Kacmaz sin pizza, men sier det er umulig å få til en like god bunn hjemme. 

– Det går bare ikke. Uansett hva jeg gjør, så blir den aldri like god som den Kacmaz lager. Jeg var tidligere kunde hos han da han holdt til på Bislett. 

Beliggenheten til Gorgonzo er fin, og det er praktisk for kunder at den ligger så sentralt i byen. 

– Det er mye trafikk i området, så mange går på fortauet rett utenfor pizzeriaen. Det gir nok ekstra mange kunder, avslutter de. 

 

 

Stikkord