Østlandsk lærerstevne på OsloMet

Østlandsk lærerstevne har pågått siden 1931 og blitt arrangert på OsloMet siden 1941. I år er det ekstra fokus på psykisk helse.

Oversiktsbilde av lærestevne
ENGASJEMENT: OsloMet kryr av lærere og barnehagelærere som deltar på årets lærestevne.

Stevnet tilbyr kurs til skole- og barnehagelærere. Den ideele organisasjonen har pågått i 91 år, og har vokst i takt med årene. I år er det rundt 70 ulike kurs, og cirka 3000 påmeldte. Ettersom at arrangørene gjør dette frivillig, er det billig å melde seg på. I tillegg er det gratis påmeldig for barnehage- og lærerstudenter.

Bredt spekter

– Vi har et svært bredt spekter av kurs, i år er det ekstra fokus på psykisk helse. I tillegg er det en del musikkkurs, og kurs med fokus på språk og mangfold, sier leder Anne Bergum.

Organiasjonen består selv av lærere og barnehagelærere.

– Alle i ledelsen har selv erfaring fra feltet, og dette er frivillig arbeid vi gjør på siden. Vi jobber også spesifikt med å komme i kontakt med kursholdere, og å planlegge selve arrangementet. Dette holdes i uke 44 hvert år, forteller nestleder Espen Lund.

Østlandsk lærerstevne samarbeider ikke med noen andre enn OsloMet, og alle som har stands under arrangementet har betalt. LO er tilstede med egen stand, men leder av lærerstevne, Anne Bergum kan ikke kommentere den pågående barnehagestreiken.

– Vi er helt ute av den diskusjonen. Vi kan mene som privatpersonen, men som Østlandsk lærerstevne forholder vi oss nøytrale. Vi er her for å gi faglig påfyll til skole- og barnehageansatte. Det er vår primæroppgave.

FORNØYDE: Leder, nestleder og sekretær i Østlandsk lærerstevne er svært fornøyde med godt oppmøte. Fra venstre: Espen Lund, Anne Bergum og Magnar Røri. FOTO: Ask Hundhammer Christiansen.

Kjempebra

LO synes stevnet er kjempebra og en fin tradisjon. Lars Torskenes synes det er flott at de ansatte har mulighet til å få et avbrekk her i en travel hverdag.

– Det er et pusterom for veldig mange ansatte i skole- og barnehagesektoren. Det er flott at de kan komme hit og få faglig oppdatering.

Utdanningsforbundet er en fast kursholder.

– Jeg har i hvert fall stått her hvert år siden jeg ble ansatt i Utdanningsforbundet, forteller Vegard Kjendsli.

I dag presenter de et forskingsnettsted som de drifter, noe som også er interessant for studenter.

– Dett er et forskningsnettsted hvor vi samler og publiserer artikler, som er knyttet til utdanning og utdanningsfeltet. Dette gjør det både lettere for lærere og andre som jobber med utdanning å få tilgang til forsking i arbeidshverdagen.

– Her er det samlet over 3000 artikler, og det er helt gratis. Det kreves ingen innlogging eller registrering, og alt innholdet er tilgjengelig i sin helhet, utdyper Kjendsli.

VIKTIG: De ansatte i Utdanningsforbundet synes stevnet er et viktig tilbud til mennesker som jobber med utdanning. Fra venstre: Vegard Kjendsli, Lars Torskenes og Jenny Fosserdal. FOTO: Ask Hundhammer Christiansen

Stikkord