Slik rangerte de klementinene
Klementinsesongen er i full gang, og i den anledningen intervjuet Journalens utsending de to første og beste menneskene som var å oppdrive. De ble spurt om sitt forhold til frukten, og om å rangere fem nyinnkjøpte klementiner etter hvor mye de frista.
- Elsker det.
- Nærmere ti kilo. Tre-fire om dagen fra midten av november til slutten av desember. Det er da det er billig.
- Foretrekker at de er store, og ikke har så mye grønt på seg. Liker og at de er litt myke i skallet, men ikke for myk, ikke for hard. Litt mer oransje enn gul, og at de er litt kalde, da kommer de rett fra kjøla. Når stilken er på virker det mer ferskt, men akkurat det er nok mer PR enn nødvendighet, føler jeg. Men det får den jo til å virke mer appetittlig (han sikter til klementin D og E, som er fra Spania og - uvanlig nok - var å få kjøpt med stilk på i butikken.) Hadde nok kjøpt de med stilk for å se om de smaker annerledes, har aldri sett med stilk før.