Utvalg skal halvere matsvinnet

Matkasteloven nærmer seg med opprettelsen av nytt utvalg.

Runde steinovnsbrød med mønster
Dagsferske brød står for en stor andel av matsvinnet. Foto: Gudrun Askestad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide og landbruks- og matminister Sandra Borch presenterte i går utvalget som skal jobbe med å få på plass en matkastelov, melder regjeringen. Utvalget skal ledes av Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke og styreleder i Matvett. 

Utvalget skal komme med tiltak for å nå regjeringens mål om å redusere matsvinnet med femti prosent innen 2030. For å nå dette målet, vil utvalget bl.a. utforme forslag til en matkastelov. 

Ser frem til å starte arbeidet

– Jeg ser frem til en konstruktiv prosess sammen med det brede og faglig sterke utvalget som myndighetene nå har satt ned, sier leder av utvalget, Petter Haas Brubakk.

Med seg på laget har Brubakk representanter fra matbransjen, forbruker- og miljøorganisasjoner, kommunal sektor og matsentralene.

Stort engasjement

– Vi opplever at det er et stort engasjement i næringslivet og blant andre samfunnsaktører for å få ned klima- og miljøavtrykket fra matsvinnet, sier Espen Barth Eide.

Stikkord