Forbigående stopper opp i sjokk
Hadde du stoppet opp om du så videoer av dyr som ble mishandlet og drept på norske gårder?
Onsdag kveld stilte WSH Oslo seg opp på Egertorget med store skjermer festet til overkroppen. Skjermene viste sjokkerende innhold og fikk folk til å stoppe opp av nysgjerrighet.
WSH som står for World Saving Hustle jobber for å vise hvordan dyreliv-industrien i Norge egentlig fungerer.
– Vi står her for å spre bevissthet om hva som skjer på slakteriet og gårder i Norge. Måten vi gjør det på er å vise klipp og fokusere på å ha samtaler med de som stopper opp, sier Pål som er arrangør for eventene i WSH Oslo.
Pål forteller at de stiller reflekterende spørsmål til forbigående om det de ser på skjermene. Dette kaller han for samtaleteknikk hvor folk jobber med en etisk refleksjon over deres egne holdninger og livsstil.
– Vi opplever at samtaleteknikk er veldig effektivt. Det er mange som endrer livsstil etter de har snakket med oss, så vi tenker at dette absolutt er en viktig jobb å gjøre, forteller Pål.
Videre forklarer han at mange blir sjokkert av det de ser når de går forbi. Dette mener han er fordi reklamer om kjøtt og mat fra dyrene lurer folket. Han mener de ikke viser sannheten og at det er det WSH er her for å vise.
– Veldig mange som kommer reagerer med sjokk, noen begynner å gråte, noen som ikke vil se på og heller lukker øynene og andre blir frustrerte eller sinte. Vi opplever å få mange følelsesladde reaksjoner, avslutter han.
Et venninnepar som stoppet opp med sterke reaksjoner var Anette Lindblad og Pia Remøy Gudmundsen.
Pia Remøy Gudmundsen forteller at hun har vært vegiterianer i ti år nettopp på grunn av hvordan dyrene blir mishandlet og slaktet.
– Jeg synes det er helt grusomt å se på. Nå har jeg vært vegeterianer i ti år og det funker veldig bra. Er fint å ikke ha dårlig samvittighet når man spiser, forteller Remøy Gudmundsen
Venninnen Anette Lindblad deler at hun selv ikke er vegeterianer, men synes fortsatt det er et viktig tema å fremme.
– Jeg tenker det er greit at de gjør folk bevisst på hva som skjer bak det de spiser, avslutter Remøy Gudmundsen.