NM i løkkehockey
Hvert år arrangeres uoffisielt NM i løkkehockey i Asker. I år gikk seieren til “Puckpodden All Stars” i herresluttspillet og “Asker Lynx Ladies” i damesluttspillet.
På lørdag arrangerte Bjørn Erik Gunnerød (54) og Sigurd Sørli (54) NM i løkkehockey på Asker kunstisbane. Dette har blitt en årlig tradisjon siden oppstarten i 2016 med unntak av ett år da de måtte avlyse på grunn av dårlige forhold.
Denne gangen var forholdene ingenting å klage over. Strålende sol skinte på spillerne som kjempet for vinnerpremiene, også kjent som "bøttene".
Resultatene
Hele tre bøtter deles ut under turneringen. Èn til vinnerne fra herresluttspillet, èn til damesluttspillet, og èn til de som vinner banketten i etterkant av turneringen.
Løkkehockey skiller seg fra “vanlig” ishockey på en rekke måter, ifølge Gunnerød. Kampene spilles på åpne flater med mindre mål, og et noe annerledes reglement. Det er blant annet ikke lov å takle, eller fyre løs slagskudd. I løkkehockey er det ingen keeper og kun fem spillere på banen fra hvert lag. I kampenes 20 minutters omfang er det heller ingen pauser.
I årets turnering var det tre sluttspill. I damenes A-sluttspill sto det mellom “Asker Lynx Ladies” og “Frisk Asker Damer” i finalen. “Vaskebøtta” som hedersprisen kalles i damesluttspillet gikk til de regjerende mesterne tre år på rad, “Asker Lynx Ladies”, med en stilling på 3-1.
I herrenes A-sluttspill var det en jevn kamp mellom “Grünerløkka hockey & shuffleboard” og “Puckpodden All Stars”. Finalen endte med en stilling på 5-6 med “Puckpodden All Stars” som dette årets seirende herrelag.
“Oslo Ishockeyklubb The Chiefs” tok seieren i mot “Team Strandrud” i herrenes B-sluttspill. Stillingen endte på 6-8.
En turnering for alle
NM i løkkehockey er en turnering som er åpen for alle. Under årets turnering deltok 24 herrelag og 5 damelag. Noen av lagene består av ishockeyspillere som spiller sammen utenfor dette arrangementet, andre består av vennegjenger som har opprettet et lag kun til dette formålet. Noen har spilt sammen på toppnivå, andre har akkurat startet med hockey.
Silje Rodahl (46) har tatt turen til Asker fra Trondheim sammen med laget sitt Trondheim Underdogs. Hun startet å spille hockey da hun var førti.
– Her går det an å komme som man er med de skillsa man enten har, eller ikke har, sier Rodahl.
Fra Haugesund damelag finner vi Maylinn Arnesen (26). Hun har spilt ishockey siden hun var liten og har spilt på kretslag og landslag i løpet av sin karriere.
Mens de to damene gjør seg klar til å spille mot hverandre, tøyser de og ler på tvers av lagene.
– Vi satser mest på å vinne banketten, sier Rodahl.
– Ja, det er der vi kommer til å konkurrere mest, ler Arnesen.
Turneringens opprinnelse
Ifølge Sørli var dette Gunnerøds påfunn. Gunnerød hadde merket seg at det alltid var mange som tilbarkte tiden på skøytebanen. Enten om de kom for å møte venner eller kom for å spille med de andre hockeyinteresserte som var der.
– Jeg tenkte det ville vært gøy med en turnering hvor vi kunne spilt mot hverandre, sier Gunnerød.
Dette året er første gang de har delt opp gruppespillet etter nivå.
– Det er stor forskjell på de som er 25 og nettopp spillt i eliteserien, og oss som aldri har spilt ishockey og nærmer oss 60, ler Gunnerød da han begrunner den nye endringen.