Nyåpnet restaurant har VM-medaljør som kjøkkensjef

En ny italiensk restaurant har dukket opp i Nordre Aker. Flere dager var fullbooket der i forrige uke, ifølge daglig leder Sami Touili.

Francesco De Palma står utenfor Trattoria Crudo med bart, kokkehatt og annen hvit kokkeuniform
Francesco De Palma vant i 2022 VM innen pizza. Nå er han kjøkkensjef i en nyåpnet Nydalen-restaurant. Foto: Nora Flatseth Trippestad.

En ny restaurant åpnet 16. november i Nydalen. Den serverer italienske retter og heter Trattoria Crudo. 

Kjøkkensjefen der vant i fjor tredjeplass i verdensmesterskap (VM) innen pizza. 

Inne på kjøkkenet i Trattoria Crudo lager Francesco De Palma en stor pizzadeig.
Kjøkkensjef Francesco De Palma lager deig på kjøkkenet i Trattoria Crudo. Foto: Nora Flatseth Trippestad.

Han heter Francesco De Palma, og har i tillegg kapret tredjeplass i VM innen Primi Piatti. Primi Piatti er forretter innenfor det italienske kjøkkenet, ifølge De Palma. Han vant tredjeplassen med sin kongekrabbe-risotto. 

Den nye restauranten har ikke gått ubemerket hen. 

Bedømt av Finansavisen og fullbooket

Kunders tilbakemeldinger om Trattoria Crudo har gjort De Palma stolt. 

Flere dager var fullbooket på restauranten forrige uke. Det er ifølge Sami Touili, som er daglig leder ved Trattoria Crudo. 

Sami Touili smiler i et halvnært portrettbilde. Han står i restaurantlokalet.
Daglig leder Sami Touili er fornøyd etter at restauranten åpnet. Foto: Nora Flatseth Trippestad.

– Alle bordene var reserverte, utdyper mannen fornøyd. 

Finansavisen er blant dem som har sjekket ut Trattoria Crudo. Den gav restauranten terningkast fire.

– Pizzaen levde opp til forventningene 

Morten Westergård sitter med en kollegagjeng på restauranten. 

Aners Brokstad, Terje Fjellberg og Morten Westergård sitter på Trattoria Crudo. De smiler til kameraet.
Anders Brokstad, Terje Fjellberg og Morten Westergård sitter på Trattoria Crudo. Foto: Nora Flatseth Trippestad.

– Pizzaen var veldig bra. Vi gikk for margheritaen siden det stod at den var topp tre i verden. Og den levde opp til forventningene, mener han.

Anders Brokstad sitter rundt samme bord som Westergård. 

– Jeg tror at stedet vil være veldig bra for oss som er her i Nydalen, sier han. 

Bildet viser en del av restaurantens lokale. Det er planter, olivengrønne og rustenoransje vegger i tillegg til mye lys og sitteplasser i tre. På bordene er det lys.
En del av Trattoria Crudo. Foto: Nora Flatseth Trippestad.

Mesteparten av restaurantens råvarer er importert fra Italia, ifølge Touili. 

Og om sommeren vil restauranten ha uteservering. 

Vil lære vekk kokkekunster

Fursetgruppen startet først opp Pizzeria Crudo i Paleet på Karl Johan, og står bak nyåpnede Trattoria Crudo. 

– Selskapet ville teste ut beliggenheten her i Nydalen, sier Sami Touili. 

Prisvinnende Francesco De Palmas jobbet i ni år i Pizzeria Crudo på Karl Johan. Men tidligere i livet hadde han en restaurant i hjemlandet sitt Italia. 

Oliven enrettet i diskvinduet på restauranten.
Oliven er på menyen i Trattoria Crudo. Foto: Nora Flatseth Trippestad.

Et mål for kjøkkensjefen er å lære andre å lage italienske retter godt. 

Han tror at Trattoria Crudo vil bli svært populær.

Stikkord