Rom for alle på Romsås kirke
Søndag var det gudstjeneste på Romsås kirke. En samlet gruppe fra Sri Lanka var invitert til å være med.
2019 var sist gang Romsås kirke hadde en tamilsk delegasjon på besøk. Foto: Dunia Zeinalzadeh.
Søndag 26. november var en stor gjeng samlet for å holde gudstjeneste på Romsås kirke. Prester, biskoper og pastorer fra Sri Lanka var til stede. I den anledning hadde også den tamilske menigheten som holder til i Groruddalen blitt invitert til å synge sammen med Grorud Kirkes Kammerkor.
Håper å bygge bro
Pastor Antonystallin Sebastian har ledet den tamilske menigheten på Romsås i over ti år. Sebastian er spesielt glad for besøket fra Sri Lanka og mener at dette er et riktig steg for å bygge bro og dialog.
– De som er kjent med situasjonen i Sri Lanka vet at det har vært store religiøse og etniske motsetninger. Borgerkrigen skapte problemer og selv om krigen er over henger mange av problemene igjen. Religion skaper felleskap og at Norge kan bidra til å bygge bro synes jeg er flott.
Sebastian forteller videre at det å samle ulike retninger i kristendommen på et sted vil det også gi ringeffekt i lokalsamfunnet.
– Når vi er mange forskjellige sammen, er vi med på å berike hverandre og samfunnet. Det arbeidet inspirerer meg og det vil jeg fortsette å bidra til. Derfor jobber jeg alltid for at vi skal bli flinkere til å snakke med hverandre.
Musikk er for alle
Johnel Antonystallin spiller keyboard i koret til den tamilske menigheten. Under gudstjenesten på søndag ble det sunget salmer på norsk, tamilsk, singalesisk og engelsk.
– Musikk er et språk alle forstår og det fyller hele rommet. Ved å møtes og dele dette med hverandre blir vi klokere på hverandre. Jeg håper det blir flere anledninger til å samle ulike trosretninger.
Mangfoldet må feires
Kapellan Jurek Laub, som har vært involvert i organiseringen av arrangementet, gir et innblikk i den varierte delegasjonen som besøker kirken. Han understreker betydningen av å inkludere forskjellige kristne trosretninger.
– Denne bydelen er veldig mangfoldig. Vi prøver å representere det mangfoldet så godt vi kan. Det kan være utfordrende å møte opp her og ikke kunne snakke morsmålet sitt med andre. Alle legger inn en innsats og der er på den måten vi blir et felleskap og inkluderer hverandre.
På spørsmål om formålet med å ha en internasjonal delegasjon på besøk, understreker Laub behovet for å markere og feire mangfoldet innenfor kristendommen. Han ser på møtet med troende fra Sri Lanka som en mulighet til å vise at, til tross for geografiske avstander, deler de samme tro.