Tenner lys for krigsofre
Mange preges av krigshandlingene som foregår i Gaza. På OsloMet tenner de lys for å minnes krigsofrene.
Tirsdag samlet rektor ved OsloMet, Christen Krogh, studenter og ansatte til en minnesmarkering for krigsofre i Gaza.
–Vi er samlet for å markere at det skjer noe vondt i verden, at 15 000 menneskeliv har gått tapt med enorme ringvirkninger. Det har sterk innvirkning på både ansatte og studenter ved universitetet, sier han.
Krogh takket de som møtte opp og snakket om viktigheten av å samles og ta vare på hverandre i en vanskelig tid.
–Noen ganger blir ord overflødige. Derfor har vi tatt initiativ til denne samlingen for å tenne lys sammen og være stille i medfølelse. Vi tenner lys for de som er døde eller skadde, de som lider og de som påvirkes på en uheldig måte av det som skjer nå, sier Krogh.
Dette sa også Krogh til samlingen av studenter og ansatte, før han tente et lys. Etter at lyset var tent, ble det holdt to minutters stillhet.
Ivar Bjørland er studentlivskoordinator ved OsloMet, og har arrangert lystenningen sammen med rektor. Han forteller at responsen på denne typen arrangementer og andre tilbud er god.
– Det varierer litt i hektiske perioder for eksempel, men oppmøtet er i hovedsak stort. Spesielt lavterskel tilbud som dette hvor du bare kan møte opp hvis du ønsker det, få en bolle og litt gløgg og pepperkaker, og være sammen med andre studenter, forteller han.
– Bare det å få en gratis kaffekopp som vi har på flere av de faste arrangementene våre, gjør godt for en student, sier han.
Brenner for studentliv
Bjørland tror arrangementer og fokus på godt studentliv er enda viktigere i dagens samfunn.
– Når det kommer til studentliv så brenner jeg for jobben min, for jeg tror det er veldig viktig for studentene å ha en arena hvor de kan møte andre studenter fysisk. Det er viktig for å få nye venner og skape minner, og viktigst av alt at man skal slippe å sitte alene hjemme, sier han.
– Nettopp det tror jeg er enda viktigere nå fordi det er så lett å bli sittende for seg selv hjemme og distrahere seg selv med alle strømmetjenestene og sosiale mediene vi har i dag, sier han.