Gründergarasjen har byttet lokaler

Dette er den tredje uken som gründergarasjen er i sine nye lokaler på OsloMet.

gruppebilde av grundergarasjen

Dette er en plass for gründere å bruke tid for å utvikle ideer og hente sine første kunder.

Her får de hjelp og støtte, det er altså ikke bare en kontorplass.

dør til grundergarasjen
I Stensberggata 29 ligger Gründergarasjens lokaler. Foto: Anna Fredriksson Hellgren

Nicolai Kjernes er daglig leder for gründergarasjen.

 – Noen har allerede etablerte selskaper når de kommer hit, også jobber vi en ganske tidlig fase. Mange har akkurat grundet bedriften og funnet teamet sitt, sier han.

De byttet lokaler etter omplasserings prosjekter i P52, der de tideligere holdt til. 

– Vi er veldig fornøyd med det vi har fått ut av flyttingen, sier Kjernes. 

Felleskap 

Det er tretten selskaper på plass nå. Noen er studenter, men ikke alle.

– Man får et felleskap, nå sitter noen her å spiser lunsj på tvers av selskaper. Alle er i samme prosessen, så man snakker og hjelper hverandre, sier Ranveig Strøm som er inkubator leder.

Gründergarasjen har også samarbeid med OsloMet.

– Vi pleier å ha en del studenter innom her som jobber på prosjekter med selskapene. Vi har koblet noen hundre studenter opp mot selskaper gjennom årene, sier Strøm.

Fra bachelorstudent til gründer 

To eksempler på selskaper som har blitt startet av studenter på oslomet er tideligere studenter fra bygg som lager soppbasert myceliums basert i issolasjonsmateriale, det var også det de skrev bacheloren sin om når de var på oslomet, forteller Støm.

– Noen tideligere studenter fra estetiske fag driver formidling av trådbasert håndverk og lager en plattform hvor folk kan selge og dele strikkeoppskrifter, forteller hun videre.  

En av gründerne skrev også sin bacheloroppgave om dette.

Mat app for barn

Mano Rashidi er gründer og lager en mat app for barn. Formålet er å lære dem å spise sundere. Det er også ment for mat og helse timer i skolen.

telefonboks
For de som ønsker uforstyrrede telefonsamtaler, så finnes det en telefonboks på kontoret. Foto: Anna Fredriksson Hellgren

– Det utviklet seg også å gjelde et planleggingsverktøy for mat og helselærere. For det er dessverre alt for mange uskolerte som ikke helt vet hva de holder på med, sier han.

 Rashidi har jobbet med dette i over tre år nå. Og appen hans har vært ute i et år.

I kontorlokalene har de så kaldt «clean desk». Det betyr at ingen har faste plasser, formålet er at man skal få andre inntrykk og snakke med forskjellige personer.

– Man flytter rundt hver dag, og møter nye mennesker og skaper nye relasjoner, sier daglig leder, Kjernes.