Dansk dynamitt sendte Vålerenga nærmere Eliteserien: – Ren eufori

(INTILITY ARENA) Vålerenga er i storform og tok sin niende strake seier etter en maktdemonstrasjon mot Åsane mandag kveld. Nå lukter det opprykk på Oslo øst.

Kort oppsummert:
  • Vålerenga tok sin niende strake seier etter 5-0 triumfen over Åsane mandag kveld.
  • Vålerenga fortsetter den imponerende rekken på 14 ubeseirede kamper i Obosligaen.
  • Muamer Brajanac noterte seg for to nye scoringer og står nå med ni mål på ni kamper.
  • Vålerenga topper tabellen og er på full fart mot opprykk til Eliteserien.

(Vålerenga - Åsane 5-0) Den danske målgarantisten Muamer Brajanac (23) havnet nok en gang i begivenhetenes sentrum da han sørget for to nye scoringer i Vålerengas storseier mot Åsane mandag kveld. Nysigneringen står nå oppført med ni mål på sine ni første kamper for de kongeblå.

– Det er en deilig selvtillit i hele laget. Å score foran denne fansen, gir en sinnssyk eufori i hele kroppen. Det er en fantastisk klubb med gode lagkamerater som gir meg den servicen jeg trenger. Nå er vi ett steg nærmere målet vårt, som er Eliteserien neste sesong, forteller en sprudlende Brajanac til Journalen.

Hylles av sjefen

Vålerenga-trener Geir Bakke bruker store ord om Brajanac, og trekker blant annet fram den enorme treningsviljen til sin nye spiss.

– Han har akkurat den timingen og kraften som vi trenger. Det blir viktig å passe på at han ikke trener seg i hjel, for det nivået han viser er helt ekstremt. Vi må faktisk holde igjen, for dette er en spiller som kunne trent døgnet rundt, sier Bakke til Journalen.

Muamer Brajanac svarer på spørsmål fra pressen etter kamp.
I KANONFORM: Muamer Brajanac og Vålerenga har funnet høstformen i kampen om opprykk. Foto: Jonas Olsson

Totaldominans fra første spark

Den danske storscoreren fikk æren av å sette inn kampens to første mål før halvtimen var spilt. Hjemmelaget fortsatte å vise hvem som var sjefen på eget gress og skapte flere gode muligheter utover omgangen.

Fem minutter før pause tok 18 år gamle Jones El-Abdellaoui opp hansken og hamret inn 3-0. Etter drøye timen spilt fikk Petter Strand avslutte et praktfullt angrep foran Østblokka.

Elias Hagens avslutning like før slutt fant nettmaskene og satte et verdig punktum for festkvelden på Valle.

Oversiktsbilde over Intility Arena fra tribuneplass under kampen mellom Vålerenga og Åsane.
FESTAFTEN: Vålerenga bydde opp til dans på hjemmebane. Foto: Jonas Olsson

– Dette er vårt fort

På de siste syv hjemmekampene har Vålerenga scoret imponerende 31 mål. Hjemmefansen på Intility Arena har hatt mye å glede seg over den siste tiden.

– Vi har en fantastisk følelse på hjemmebane. Her føler vi oss trygge, og her er det liv og røre. Dette er vårt fort. Vi har spillere som utvikler seg hele tiden, og som finner sin plass i systemet. All ære til spillerne, uttaler Vålerenga-trener Geir Bakke til Journalen.

Vålerengas neste kamp er på bortebane mot Bryne lørdag 21. september klokken 16:00.