Kritisk tap for Korsvoll mot Kolbotn

– Vi gleder oss til dagens kamp, men som vanlig har vi noen spillere fra startelleveren ute, sa Korsvoll-trener Stig Markus Hovdal før kamp. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Fotballsupportere på tribune
Kort oppsummert
  • Toppoppgjøret i 5. divisjonskampen mellom Kolbotn og Korsvoll endte med 3-1 seier til hjemmelaget, Kolbotn.
  • Korsvolltrener Hovdal dagen etter kampen: – Det er ingen som helst tvil om at det beste laget i går tapte.
  • Kolbotn er nå bare 4 poeng bak Korsvoll i kampen om opprykk til 4. divisjon.

Gradestokken viste 9 grader, flomlysene var tent, og alt lå til rette for et heseblesende toppoppgjør i 5. divisjonskampen på Sofiemyr kunstgress onsdag 11. september klokken 20:30.

Før kampen ligger Kolbotn 7 poeng bak serieleder Korsvoll. De skal med andre ord slite stort med å tette igjen luken om de taper poeng på egen hjemmebane mot serielederen.

Før kamp var Korsvolltrener Stig Markus Hovdal spent:

– Vi gleder oss til dagens kamp, men som vanlig har vi noen spillere fra startelleveren ute. Jeg ser på dette som en av sesongens desidert tøffeste bortekamper, og forventer et tett oppgjør mot et Kolbotnlag som ikke har råd til mange feilskjær.

Ikke redde for å angripe

Kolbotntrener Nicolay André Netskar sa dette før kampstart:

– Sesongen så langt har vært både morsom og utfordrende. Vi prøver å sette vårt spill og er ikke redde for å angripe og være kreative.

Første omgang

Korsvoll dominerte stort de første 20 minuttene, men mot spillets gang var det Kolbotn som skulle ta ledelsen etter 22 spilte minutter. Alexander Skyttern Berg skyter ballen, via en uheldig Korsvollspiller, og i nettet bak en sjanseløs Eirik Lea i buret. Skyttern Berg feirer målet ved å hysje på Korsvolls supportere på tribunen.

«Gladlaksene», Korsvolls supportergruppe, buet intenst på Skyttern Berg fra første spilleminutt. For reporter på stedet fremsto det uvisst hvorfor, men det ble heldigvis oppklart i pausen. Vi kommer tilbake til dette lengre ned i saken.

Kolbotn fortsatte presset utover i omgangen, men et øyeblikks uoppmerksomhet helt på tampen ga Korsvoll akkurat det de trengte. Isak Hågensen vinner ballen høyt i banen, og setter den iskaldt ned til høyre for keeper. «Gladlaksene» bytter kjapt fra hakking av tenner til enorme jubelrop, og dommer blåser av for pause.

Krangel med Skyttern Bergs mor

I pausen kan en representant fra "Gladlaksene" forklare hvorfor Kolbotns nummer 7 får gjennomgå. Det viser seg at hans mor hadde blitt irritert over Supporternes oppførsel under forrige oppgjør mellom lagene på Korsvoll kunstgress.

Dette resulterte i en krangel som «Gladlaksene» åpenbart ikke har kommet seg helt over.

Andre omgang

Andre omgang starter litt som første. Korsvolldominans uten at det resulterer i stort, og Kolbotn er dødelig effektive.

Etter 56 spilte minutter får Kolbotn straffe, og Skyttern Berg setter den iskaldt ned til venstre for keeper.
Korsvoll fortsetter trykket, men det vil seg ikke i aften. Når Bo Johannes Julsrud Kristiansen i tillegg setter det tredje for Kolbotn i det 86. spilleminutt, går lufta ut av Korsvollballongen.

Kolbotn vinner 3-1 og det tetter seg til i toppen.

– Det beste laget taper

Korsvolltrener Hovdal mener laget skapte mange muligheter.

– Det er ingen som helst tvil om at det beste laget i går tapte. Vi skapte veldig mange muligheter, og burde kanskje ha avgjort kampen i løpet av de 25 første minuttene. Kolbotn hadde mer eller mindre ingen kvalifiserte sjanser, og scorer sine to første mål ut fra ingen ting, sier han.

– Jeg synes generelt at vi presterer bra og at pasningsspillet sitter ganske bra, vi har god struktur defensivt og flere får involvert seg offensivt i banen, sier han.

– Jeg synes generelt at vi presterer bra og at pasningsspillet sitter ganske bra, vi har god struktur defensivt og flere får involvert seg offensivt i banen, sier Kolbotntrener Netskar etter kampen.

Det tetter seg til i toppen

Med dette resultatet er nå Kolbotn bare 4 poeng bak Korsvoll i kampen om opprykk til 4. divisjon.