Delte ut 150 kilo kebabkjøtt – tjente ikke én krone

Den legendariske kebabsjappa har manglet fra Oslo sentrum i snart ett år. Nå åpner Dronningens kebab på nytt ved Youngstorget.

Sjefen for Dronningens kebab, Khirid Almohommade, i de nye lokalene deres i Pløens gate ved Youngstorget.

Sjefen for Dronningens kebab, Khirid Almohommade, i de nye lokalene deres i Pløens gate ved Youngstorget.

Mange fortvilte kanskje da Dronningens kebab forsvant fra sin forrige adresse i Kirkeristen i fjor. Da hadde restauranten holdt til i lokalene siden 1984, altså nærmere 40 år. Forrige uke, 21. november, åpnet de på nytt. Denne gangen ved Youngstorget. 

– Åpningen var en stor suksess. Vi har aldri laget så mye kebab på så kort tid før, sier Khidir Almohammed, som eier Dronningens Kebab. 

Den store kebabomsetningen skyldes blant annet et spesialtilbud kebabrestauranten hadde på åpningsdagen; De to første åpningstimene var kebaben gratis. 

– I løpet av to timer hadde vi laget kebab med rundt 150 kilo kebabkjøtt, sier Almohammed, og legger til at det er ny rekord for Dronningens Kebab. 

Håper gamle kunder returnerer 

Flyttingen til Youngstorget skyldes ikke at butikken gikk dårlig i Kirkeristen. Det motsatte var tilfellet, ifølge Almohammed. Likevel, da kontrakten med utleieren gikk ut måtte kebabkokkene finne et nytt sted å lage sin særegne kebab. Videre sier han at han håper de tidligere kundene vil besøke dem i deres nye lokaler. 

– Vi gjør alt som før. Samme kebab, samme oppskrift, samme kjærlighet.

Siden 1. januar har Dronningens kebab åpnet avdelinger i Skippergata og på Grønland. Etter flere forespørsler, vender de tilbake til sentrum. 

– Byens beste kebab

Utenfor kebabsjappa står kompisene Daniel og Odd Harald. De diskuterer omdømmet til Dronningens Kebab. 

– Sjappa har et veldig godt rykte. De har angivelig byens beste kebab, forteller Odd Harald. 

Kompisen Daniel er skeptisk til kompisens påstand:

– Jeg er uenig. Jeg er mer en Balkan kebab-mann, men det kan være at jeg en dag blir en Dronningens mann.