Landbrukets fremtid i USA
Det amerikanske landbruket står ovenfor klimaendringer, samt et politisk og økonomisk skifte. Den unike bredden i landbruket skaper både problemer og løsninger.
Landbruket i Nord-Amerika er ikonisk, ikke bare er det en del av amerikansk kultur men også global pop kultur. Cowboyer og avlinger så langt du kan se er erkeamerikansk og ikke bare en klisje fra film. Nå endres verdensbildet økonomisk og det amerikanske landbruket følger etter.
Allsidig landbruk og kompetanse
Administrerende direktør i Livestock Marketing Association of Texas, Tim Niedecken mener det er mange måter amerikansk landbruk er klart for fremtiden.
– Det er sant at det Amerikanske landbruket er mangfoldig, det gjør at vi lettere kan tilpasse oss plassen hvor vi avler dyr eller dyrker jorda. Fordi vi har så mange forskjellige klimaer har vi mye kompetanse og nytenkende bønder, forteller Tim.

Amerikansk landbruk består for det meste av stor og småfedrift, mais og soya-avlinger. Bredden skyldes de store klimatiske variasjonene i landet og de forskjellige måtene å utnytte jorden. Forskjellene i jordsmonn gjør for eksempel vest kysten mer egnet for tradisjonelle avlinger, i motsetning til de nordlige statene som egner seg bedre til beite for storfe. Disse større beiteområdene for storfe blir ofte kalt en ranch, der man driver med blant annet tradisjonell amerikansk kvegdrift.
– De som driver med ranching i dag har ikke kun kvegdrift som inntektskilde. De leier ofte ut jord til solceller, eventuelt oljeboring. Det er en plasskrevende måte å drive med dyr på, men det finnes løsninger for å minimere inngrepene, sier Tim.
En overgang fra gammelt til nytt
Tucker Brown jobber med amerikansk landbruk og mener det har blitt en stor distanse mellom de som konsumerer matvarene og de som produserer den. Han forklarer at driften ikke lengre er som i "gamle" dager, men at lanbruket fortsatt spiller en viktig rolle.
– En vanlig dag er fullstappet med forskjellige gjøremål til tross for at flere av de gamle metodene er borte. Den største utfordringen er ikke å drive landbruket men å få en slags anerkjennelse for produksjonen man gjør. Det er færre og færre som vet hvor maten kommer fra, mener Tucker.
Tucker sier seg enig i at et allsidig landbruk er viktig og at man skal se framover. Likevel mener han det er viktig å ha med seg en del tradisjoner.

– Flere av metodene må utvikles, men jeg tror det er en balanse. Det som gjør det mulig å drive landbruk nå for tiden er blant annet det gamle tankesettet og rutinene. Det kommer til å bli en overgang fra gammelt til nytt men med det som må følge med det gamle er viljen til å jobbe. Mer flere reguleringer er det viktig å ha mulighetene til å omstille seg og jobbe hardt, forteller Tucker.
Smartere genetiske valg
Landbruket krever store områder, spesielt den noe mer tradisjonelle ranch virksomheten. Som eksempel kan man nevne "Four sixers" ranch i Texas. Den har et areal som er over to ganger så stort som Oslo fylke. Med disse dimensjonene blir det viktig å forvalte jorden og minste inngrep. Landbruket i seg selv er regenerativt, men setter også spor i naturen.
– Det finnes løsninger som kutter mengden nødvendig areal, for eksempel blir en bevissthet rundt genetikk viktig, forteller Tim. I nyere tid har man kunnet avle fram muskuløse dyr som i seg selv produserer mer mat, fortsetter Tim.

Tucker Brown forteller om en god utvikling innenfor kuenes genetikk. Han mener den største forskjellen ligger i den gjennomgående kvaliteten på det ferdige produktet, som nå er bedre.
– Før så man på oksen for å velge den beste, nå har vi tester, ultralyd, indekser og data å gå utifra. Med alle disse verktøyene vil vi kunne styre prosessen slik at avkommet blir mest egnet området, kjøper og dyrevelferden, avslutter Tucker.