Musti forteller sin historie

Mandag kveld, klokken halv seks, åpnet Pop-senteret dørene mens Musti gjorde seg klar på bakrommet.

Musti omringes av yngre fans etter intervju
Musti omringes av yngre fans i pausen. Foto: Nikoline Bruvik

Mandag kveld inviterte Pop-senteret 13 til 18-åringer på pizza og brus mens de fikk høre Musti fortelle om hennes historie og forhold til musikk.

Musti på scenen
Musti delte tips og råd med de unge i publikum. Foto: Nikoline Bruvik

Under intervjuet åpnet hun opp om oppholdet hennes på barnevernsinstitusjonen på Evanger. Hun fortalte at å få en pause fra miljøet hun var oppvokst i, gjorde henne godt. Det åpnet opp øynene hennes for det rundt henne.

Hun fortalte også at det er viktig å prate om ting, og anbefaler at selv bare å prate med en venn vil lette på det som bygger seg opp inni en selv. Hun ga råd til de unge om å være obs på hvem de omgås med, og at venner påvirker deg mer enn du tror.  

− Driter de fem andre vennene dine i skole blir du den sjette. Får du deg fem venner som jogger hver morgen, blir du den sjette der også, sier hun.

Must mens hun forteller sin historie
Musti mens hun forteller sin historie. Foto: Nikoline Bruvik

− Jeg har laget min egen type kultur, sier hun

Musti snakket også om hvordan det var å flytte mye rundt som barn, og hvor mye hun har lært av å ha bodd i tre forskjellige land. Hun ble født og oppvokst i Norge. Her bodde de frem til hun var ferdig i barnehagen, hvor de videre flyttet til England.

Familien ble boende der i syv år, og flyttet tilbake til Norge, hvor hun startet i femte klasse på Tøyen skole. Der ble hun værende frem til syvende klasse, deretter flyttet hun i et år til Somalia.

Musti snakker med fans i pausen
I pausen tok Musti seg tid til å prate med de unge. Foto: Nikoline Bruvik

Paal Ritter Schjerven ledet intervjuet, og mente at det er viktig for unge med utenlandsk bakgrunn å høre hva Musti har å si. 

Musti var populær blant det unge publikumet, og i pausen tok det ikke lang tid før de samlet seg rundt henne. 

Musti viser frem musikken
Musti viser frem sangene hun trivdes mest med å produsere. Foto: Nikoline Bruvik

Musti viste også frem et par av sangene hun trivdes mest med å produsere, og spilte av en beat hvor hun spurte de unge om hjelp til rappen. Hun mottok tips om både lyric og tema til den nye sangen.