Lysmarkering for barna på flukt

Søndag kveld 28. november stilte Moriabevegelsen seg utenfor Stortinget. De forteller at flyktning situasjonen har eskalert seg, og at flere barn er på flukt i Europa.

Moriabevegelsen arrangerte lysmarkering utenfor Eidsvolls Plass for barna på flukt i Europa.

For et år siden hadde Moriabevegelsen lysmarkering utenfor Eidsvoll Plass for hvert barn i de greske flyktningleirene. Christina Grefsrud-Halvorsen som er frivillig i Moriabevegelsen, forteller at situasjonen har forverret seg. Samme dag som i fjor, søndag kveld 28. november, arrangerte Moriabevegelsen lysmarkering for alle barna som er på flukt i Europa. 

Under lysmarkeringen var det appeller av blant annet Birgitte Linge, generalsekretær i Redd Barna. Samfunnsdebattant og influenser, Kristin Gjelsvik, var konferansier under markeringen. Det var sang og musikk av Erlend Ropstad og Iselin Shumba, i tillegg til andre innslag. Mange var samlet rundt Eidsvolls Plass, for å vise sitt engasjement. 

Mange deltakere var samlet under lysmarkeringen ved Eidsvolls Plass. Foto: Rikke Løe Hovdal

Vil rette oppmerksomheten

Generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange holdt sin appell under lysmarkeringen. Foto: Rikke Løe Hovdal

Generalsekretæren i Redd Barna Birgitte Lange, talte under lysmarkeringen søndag kveld. Hun ønsker å rette oppmerksomheten som er knyttet til flyktning-situasjonen i Europa. Hun forteller om mennesker som ikke har tak over hodet, som ikke får helsehjelp eller medisiner, og at det er barn som er på flukt. 

– Det er kaldt i Oslo, det er kaldt andre steder i Europa og det er mange mennesker på flukt, som hverken får mulighet til å søke asyl eller som får den nødvendige humanitære hjelpen, sier Birgitte Lange.

Journalen spurte Birgitte Lange om hun var spent, før arrangementet begynte.

– Ja, det er jo første søndag i advent. Jeg gikk akkurat forbi Frelsesarmen sin julegrantenning på Universitetsplassen, hvor det er masse mennesker. Jeg forventer ikke at det kommer like mange mennesker hit, men det er viktig for oss å markere dette og ikke glemme flyktningene som befinner seg rundt om i Europa, forteller Birgitte Lange. 

Human flyktningpolitikk

Christina Grefsrud-Halvorsen har vært frivillig i Moriabevegelsen i omtrent to år. Hun forteller at Moriabevegelsen håper på en mer human flyktningpolitikk, og ikke minst barnepolitikk i Europa.

– Den situasjonen som er nå er helt uholdbar, sier Christina Grefsrud-Halvorsen.

 

 

 

Erlend Ropstad bidro med sitt musikalske talent under lysmarkeringen. Foto: Rikke Løe Hovdal