Koronapandemien virker negativt på norsk kosthold
Flere erstatter frukt og grønnsaker med godteri og snacks under pandemien, i følge årets undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 1 av 5 nordmenn spiser minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker hver dag. Dette er en nedgang fra i fjor da tallet var 1 av 4.
Flere innvirkende faktorer
Under undersøkelsen, som for første gang ble utført i 2017, hadde deltagerne i år (2020) også fått flere spørsmål relatert til endring i forbuk i koronaperioden.
De 3000 deltagerne fra hele landet gav flere forklaringer på hvorfor de hadde endret kostholdet. Her er noen av dem:
- Fikk frukt på jobb, men jobber nå på hjemmekontor og er dårlig på å kjøpe frukt selv.
- Handler sjeldnere.
- Prioritert godteri og snacks - viktig å kose seg.
- Tenker meg godt om før jeg kjøper importert frukt eller bær.
Hør også intervju med butikkmedarbeider, Charlotte Haug, og innkjøpssjef i Asko, Jørgen Eskeland, om deres opplevelse rundt koronakostholdet her: