Koronapandemien virker negativt på norsk kosthold

Flere erstatter frukt og grønnsaker med godteri og snacks under pandemien, i følge årets undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

VIKTIGERE Å KOSE SEG: Flere prioriterer godteri over frukt og grønt i pandemien. Foto: Kristin Sørdal.

Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 1 av 5 nordmenn spiser minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker hver dag. Dette er en nedgang fra i fjor da tallet var 1 av 4.

Flere innvirkende faktorer

Under undersøkelsen, som for første gang ble utført i 2017, hadde deltagerne i år (2020) også fått flere spørsmål relatert til endring i forbuk i koronaperioden. 

De 3000 deltagerne fra hele landet gav flere forklaringer på hvorfor de hadde endret kostholdet. Her er noen av dem:

  • Fikk frukt på jobb, men jobber nå på hjemmekontor og er dårlig på å kjøpe frukt selv.
  • Handler sjeldnere.
  • Prioritert godteri og snacks - viktig å kose seg.
  • Tenker meg godt om før jeg kjøper importert frukt eller bær.

Hør også intervju med butikkmedarbeider, Charlotte Haug, og innkjøpssjef i Asko, Jørgen Eskeland, om deres opplevelse rundt koronakostholdet her:

 

Stikkord