Kunsttilbud for unge: – Det er akkurat dette bydelen trenger
Onsdag 20. november holdt organisasjonen «Øst kunst» for første gang åpen dag ved Romsås prosjektrom. Her var det åpent for alle selv om tilbudet egentlig er myntet på unge mellom 13-25 år.
– Man snakker ofte om at man må skape endringer i en bydel, men ting som dette endrer faktisk noe, sier artisten Kingzy.
Utenfor inngangen stod Kingzy med en t-skjorte laget på den åpne dagen. Han mener at tilbudet for unge er veldig viktig.
– Når man får plasser som dette, der unge kan utfolde seg, skaper man et lokalsamfunn med mer verdiskapning, sier han.
– Her kan man være med å skape noe, så slipper man å finne på noe tull, fortsetter han.
Åpen dag for første gang
Innenfor dørene var Souitan Jbara og Nesteren Hasani i gang med å vise folk rundt på de forskjellige stasjonene.
– Her kan man lage t-skjorter, pynte negler og prøve seg som barista, sier Souitan Jbara.
Souitan og Nesteren er begge med på å drive prosjektrommet på Romsås senter. De stiller seg positive til den åpne dagen.
– Det er første gang vi holder åpen dag, men når vi ser engasjementet det skaper er det mulig vi kan prøve det igjen ved en senere anledning, opplyser Nesteren.
– Et fint tiltak og en viktig sak
Joakim Tordal fra «Silketrykkets» venner var på plass utenfor prosjektrommet. Her trykker han et motiv til støtte for Palestina på t-skjortene til folk, helt gratis. Joakim har jobbet sammen med Øst kunst før, og stasjonen hans var veldig populær.
– Det er utrolig fint å være med og spesielt når det er for en så god sak, forteller Joakim.
Mye arbeid og engasjement
Prosjektrommet sto klart etter mye arbeid fra engasjerte kunstnere og unge, men også ved at Kunstrådet ble engasjert i saken. Nå drives prosjektrommet av fire ungdommer og lederen Nesteren Hasani, og holder åpent tre ganger i uka.
– Jeg var interessert i arbeidet til Leonardo DaVinci fra før av, men jeg merker at kunstinteressen har blitt styrket av å tilbringe tid her, sier Soutian Jbara og legger til:
– Kunst ikke bare er malerier, men flere typer håndverk. Det kan man se på de forskjellige stasjonene i prosjektrommet.
Nesteren er enig og sier at prosjektrommet skal være en plass for å møtes og ha noe å gjøre på fritiden, men også en plass for å kunne utfolde seg kunstnerisk.
– Det har vært mye arbeid, men det er viktig for oss å inkludere de unge og gjøre det til en plass der man kan skape en identitet, sier Nesteren.