Kvinnekveld på Holmlia: – Vil skape et trygt kvinnemiljø
Holmlia Kulturhavn har arrangert en kulturkveld for kvinner, der temaet er vold i nære relasjoner.
- Holmlia Kulturhavn arrangerer kulturkveld for kvinner.
- Arrangementet ble holdt i samarbeid med Norsk Folkehelse Oslo.
- Oslo Krisesenter og Kompetansesenter for vold i nære relasjoner, holdt foredrag om temaet.
Kulturkvelden er i samarbeid med Norsk Folkehelse Oslo. Arrangementet består av informasjon som formidles gjennom et foredrag, og til slutt er det et kulturinnslag. Foredraget ble holdt av Oslo Krisesenter.
Einar Eidsvåg og Rozerin Fredriksen Herki er begge produksjonsledere for Holmlia Kulturhavn. Begge mener at slike kvelder er viktige for å skape trygghet overfor betente og skambelagte temaer.
– Drivkraften kommer fra at man skal skape en arena hvor typiske tabubelagte temaer kan snakkes om, sier prosjektleder Rozerin Fredriksen Herki.
– Å finne samhold, og relatere til hverandres utfordringer er også viktig og det å skape et trygt kvinnemiljø på tvers av målgrupper, legger hun til.
Kulturhavn har hatt et slikt arrangement før, med samme tema. Derimot er det første gang at kulturkvelden er i samarbeid med Norsk Folkehelse Oslo.
– Responsen tidligere har vært ganske bra, men det varierer veldig hvor mange som deltar, sier Einar Eidsvåg.
– Dette er ikke nødvendigvis det mest sexy tema, så vi kan ikke bare sette det opp også kommer det folk av seg selv. Vi må ha god tid til å markedsføre, og vi må nå ut med informasjon, forklarer han.
Som en del av kulturkvelden var Cecilie Gulliksen fra Oslo Krisesenter og Kompetansesenter for vold i nære relasjoner med på arrangementet. Hun holdt et foredrag om vold i nære relasjoner. Gulliksen mener at kvelder som dette har stor verdi for instansen.
– Jeg tror at slike arrangementer er viktig fordi det er ikke alle som vet om oss. Jeg tenker alltid at på slike arrangementer så er det noen som kjenner noen eller har tenkt selv at de trenger en type hjelp. Derfor er arrangementer som dette en måte å gjøre oss mer tilgjengelig på, sier Cecilie Gulliksen.
Gulliksen vet at mange synes det kan være vanskelig å vite om man egentlig blir utsatt for vold.
– Vi er et lavterskeltilbud, så vi har lett for å ta inn til samtaler. Vi ser absolutt behovet for slike arrangementer. Når vi får muligheten til å informere om oss, gjør vi vårt ytterste for å få det til.