OsloMet Holmlia: — Vi ønsker å gjøre en forskjell
I to år har OsloMet hatt lokaler på Holmlia senter. Nå har universitetet utdelt pris til prosjektet.
- Mette Tollefsrud og prosjektet hennes OsloMet Holmlia har blitt tildelt en pris av OsloMet.
- OsloMet Holmlia er et fireårig prosjekt der OsloMet har lokaler på Søndre Nordstrand som skal skape samhold og fremme læring. Prosjektet er nå på sitt andre år.
- Studenter som benytter seg av lokalene er fornøyde.
- Hun har tro på fremtiden til prosjektet.
I to år har OsloMet hatt lokaler på Holmlia senter, gjennom det fireårige prosjektet OsloMet Holmlia. Målet med lokalene er å skape en sosial møteplass for studentene som fremmer læring. Elevene kan ta seg en kopp kaffe, henge i fellesområdene, eller studere i en av de stille lesesalene.
Forrige uke ble prosjektleder Mette Tollefsrud tildelt samfunnsforbedringsprisen av OsloMet. Prisen gis til tiltak som bidrar til at OsloMet er mer til stede i lokalmiljøer og som leder til samfunnsforbedringer.
— OsloMet ser hva vi gjør og setter pris på det, sier en smilende Tollefsrud, prosjektleder for OsloMet Holmlia.
Hun håper OsloMet ser verdien og oppmerksomheten prosjektet får i lokalmiljøet og blant ungdommen i bydelen. Hun har et ønske om at prosjektet videreføres til andre bydeler.
— Dette kan vi også gjøre i andre steder. Vi er et universitet som er der folk er, vi er synlige, vi ønsker å gjøre en forskjell.
Oppfordrer til læring
I tillegg til prisen har prosjektet mottatt positive tilbakemeldinger gjennom spørreundersøkelser. Lokalene er svært viktige for studentene.
— De sier de kanskje hadde sluttet på studiene, om det ikke var for dette stedet, sier Tollefsrud.
Hun nevner at man før i tiden kunne sette seg ned på et bibliotek for å studere. Men nå er det ofte arrangementer og barn til stede på bibliotekene, da er det viktig med en alternativ møteplass kun til for å studere, som lokalene på Holmlia.
Får studert mer
Sivilingeniørstudent Sivethen Sivakumar (26) er kjempefornøyd med tilbudet.
For å komme seg til campus på Pilestredet bruker han noen ganger oppimot femti minutter, men til lokalene på Holmlia bare ti minutter. Han får derfor studert oftere og sparer tid på transport.
— Folk som ellers ikke hadde studert, studerer på grunn av dette tilbudet, sier Sivakumar.
Han foretrekker lokalene på Holmlia over Campus Pilestredet. Han sier det er lettere å finne studieplass, og er mye roligere.
— Jeg har venner som kommer helt fra Asker og Bærum for å studere her, sier Sivakumar.
Vi er et universitet som er der folk er, vi er synlige, vi ønsker å gjøre en forskjell.
Mette Tollefsrud
Prosjektets fremtid
Prosjektet er på sitt andre år av fire. Om det er en suksess er det mulighet for at OsloMet sine lokaler blir et fast tilbud.
Tollefsrud sier de ser en stigende kurve med studenter som benytter seg av tilbudet. Nå gjelder det å få på plass strukturer.
— Som for eksempel at journaliststudentene som er på utplassering her nå kommer tilbake hvert år, sier Tollefsrud
De ønsker å fortsette å bruke prosjektet til å være synlig for barn og unge på Søndre Nordstrand. Og ønsker å fortsette arbeidet som bidrar til å løfte bydelen. De skal lære mer om bydelen gjennom samtaler med unge og forskning om bydelen.
— Vi må ta det skritt for skritt, ting må få tid til å feste seg, sier hun.