Sorggruppe: - Målet er at livet skal bli litt lettere
I januar 2025 starter en ny sorggruppe på Ullern for de som har mistet samlivspartner eller ektefelle.
Den norske kirke arrangerer flere sorggrupper for de som har mistet noen de er glad i. Ullern menighet starter opp en ny gruppe i januar 2025, og de fortsetter utover året frem til september.
Tilbudet er rettet mot alle som har mistet ektefellen sin, og som trenger støtte eller å dele sin erfaring med andre i en lignende situasjon. Tilbudet er gratis og man trenger ikke å være medlem i kirka for å være med.
Gruppen består av omtrent 8 deltakere som møtes hver tredje uke. Gruppelederne mener at det er sentralt i en sorgprosess å ha tid til å leve livet mellom møtene.
Diakon Ingunn Grytnes (34) har vært en av gruppelederne i 3 år. Hun sier at kirken opplever det å kunne tilby samtaler i grupper som noe viktig og nødvendig.
Grytnes mener at dette kan være noe fint, siden man kan dele erfaringen sin med andre som går gjennom noe lignende.
– Her er det rom for å bli hørt og få lov til å fortelle din historie. Målet er at livet skal bli litt lettere, sier Grytnes.
Blant temaene som diskuteres, er sorgens reaksjoner i kroppen, følelser og relasjoner til andre etter dødsfallet. De går også inn på temaer som identitetsforandring og forskjellige strategier for å håndtere livet etter en slik situasjon.
En tidligere deltaker er Inger-Johanne Beruldsen (69). Hun deltok i en tidligere sorggruppe etter å ha mistet ektemannen sin i 2023.
Beruldsen mener at gruppa har hjulpet henne å stå i denne vanskelige situasjonen, og hun fikk hjelp til å komme seg videre. Hun fremhever at det var god kontakt med lederne, fordi de var åpne og løsningsorienterte.
Hun synes at de gir gode og verdifulle råd.
– De som jeg har vært i kontakt med har vært fantastisk. De har hjulpet både meg og flere, sier Beruldsen.
Hun inviterer andre som går gjennom en lignende situasjon til å ta kontakt, dersom de trenger et trygt sted å dele tankene sine. Beruldsen har fortsatt kontakt med 2 tidligere deltakere. De møtes av og til for å snakke om temaet og opplever at livet har blitt generelt enklere å håndtere etter deltakelsen i gruppen.