Ansetter ungdommen: – Bidrar til å åpne dører i fremtiden

Femte mars var siste dag ungdommen i bydel Grorud kunne søke jobb via "jobb for ungdom".

Lederne for jobb for ungdom.

Mohammed Shuayb Yassin, avdelingsleder for ungdomsklubbene i bydel Grorud, og Sadia Shafi, prosjektleder i "jobb for ungdom", forteller at det er en jevn fordeling mellom gutter og jenter som søker seg til "jobb for ungdom". 

I omkring syv år har ungdommer mellom 14 og 19 år i bydel Grorud kunnet søke jobb via tilbudet "jobb for ungdom". Prosjektet er organisert av ungdomsklubbene som er underlagt bydelen.

– I år hadde vi omkring 700 søkere, forteller Sadia Shafi, prosjektleder i "jobb for ungdom".

Av de omkring 700 søkerne er det 150 som etter rekrutteringsprosessen får tilbud om jobb.

– Vi kan ikke gi jobb til alle som søker, men de som har søkt og fått jobb sier det er en veldig nyttig erfaring, forteller Mohammed Shuayb Yassin, avdelingsleder for ungdomsklubbene i bydel Grorud.

I alt bor det om lag 2000 mennesker i aldersgruppen 14-19 år i bydelen.

– Fin start på arbeidslivet

Ungdommene som søker og får jobb via "jobb for ungdom" blir satt ut i både interne og eksterne jobber i bydelen. De interne stillingene omfatter jobber underlagt bydelen, mens de eksterne jobbene kommer fra samarbeidsavtaler gjort mellom lederne i "jobb for ungdom" og lokale bedrifter.

– I fjor fikk faktisk åtte av dem vi ansatte fast jobb etter endt sommerjobb, forteller Shafi.

Yassin mener det er vanskelig for ungdom å få jobb i dag uten nettverk og erfaring.

– Vi merker en stor etterspørsel fra ungdommen om at de ønsker å jobbe, så dette er for mange en fin start på arbeidslivet. De får både erfaring og referanser til senere jobbsøknader. I tillegg får de erfare en reell rekrutteringsprosess, som er veldig lærerikt, forteller Yassin.

Han legger også til at tilbudet bidrar til å forebygge kriminalitet.

Brosjyrer for jobb for ungdom.
I uke 25 skal de første ungdommene som blir ansatt via "jobb for ungdom" ut i jobbene sine.

Mohammed Shuayb Yassin og Sadia Shafi håper at prosjektet vil bestå så lenge det er behov for det og midler til å finansiere det.

– Vi synes det er viktig, og samtidig synes både foreldrene og ungdommene at det er positivt at vi bistår med arbeid til ungdommen. Dette er ikke bare en mulighet til å tjene penger, men det bidrar også til å åpne mange dører i fremtiden, forteller de.