Rustadsaga Sportsstue i nye hender
Første januar fikk Rustadsaga sportsstue nye drivere, men de første månedene har vært krevende.
Den populære sportsstuen ligger ved Nøklevann i Østmarka, og er et populært sted for folk i alle aldre. Stedet er eid av Oslo kommune, og hvis man ønsker å drive det er det også boplikt. Siden 1993 har Sissel Ullevålseter og familien drevet Rustadsaga sportsstue. I desember 2024 ga de seg som drivere.
Etter at Sissel Ullevålseter og familien valgte å gi seg, måtte Rustadsaga finne nye drivere. Dette ble en spennende mulighet for Marte Sakariassen og Jonas Zackrisson Torp, som allerede hadde en idé om hva de ønsket å gjøre.
Olav Ringdal er eiendomsforvalter i Oslo kommune. Han fortalte i fjor høst at det kom inn 13 søknader da de lyste ut stillingen. Blant disse ble Marte og Jonas valgt til å ta over driften. De forteller at drømmen alltid har vært å gjøre noe litt annerledes.
– Vi har alltid hatt en idé om at det hadde vært morsomt å gjøre noe helt annet enn det som er normalt. Å drive Rustadsaga virket som noe realistisk, i motsetning til å lære seg jordbruk og drive en gård, sier Marte.

Paret forteller at de første månedene har vært hektiske, med både oppstart, flytting og fødsel.
– Planen var egentlig å starte med noe slikt om ti år, men da Rustadsaga utlyste nye drivere måtte vi bare ta muligheten. Timingen kunne egentlig ikke vært verre, for vi fikk barn nummer to for én måned siden. Så det har vært en hektisk periode med flytting, salg av leilighet, barn og overtagelse av Rustadsaga, forteller Jonas.
De ønsket å bevare markastue-følelsen, men har samtidig gjort endringer i menyen.
– Vi har mye av det samme som de forrige driverne hadde. Forskjellen er blant annet at vi har våre egne oppskrifter og varianter. Det har vært noen reaksjoner på de nye oppskriftene fra stamkundene, men vi har også fått gode tilbakemeldinger. Vi tror det er viktig å huske på at vi bare har hatt åpent i to måneder, og vi lærer fortsatt, sier Marte.

Paret ønsker ikke å gjøre store endringer, men variasjon skader ikke mener Jonas.
– Vi har endret oppskriftene på nesten alt. Jeg tror det er viktig å variere på det man har, derfor er det litt forskjell på hva som selges på Rustadsaga. Det er forskjell på hvilket pålegg som er på bagettene, og det er forskjell på hvilke boller som selges. De på kjøkkenet får også prøve ut ideer hvis de har noen, forteller Jonas.
De nye driverne ønsker også å innføre kveldsåpent.
– Vi har lyst til å innføre kveldsåpent en gang i uken. Vi ser at det har vært en stor suksess på Mariholtet, så vi tenker dette hadde passet fint her også. Siden vi stenger klokken tre på hverdager, får ikke alle muligheten til å besøke oss på dagtid, forklarer Marte.

Journalen har tidligere snakket med Sissel Ullevålseter. Da kom hun med noen klare anbefalinger til de nye driverne.
– Det er ekstra viktig å passe på gjestene, de er grunnen til at jeg har jobbet med dette i over 30 år. Gjestene må alltid komme først, fortalte Sissel i fjor høst.
Marte og Jonas forteller at de første månedene har gått over all forventning, og at de gleder seg til å oppleve en vanlig dag i høysesongen, som er våren og sommeren.