Laget protestsang mot byrådets taxi-rot

"To-tre timer i trafikken – ja, da koser vi oss rått," synger frustrerte brukere av den nye TT-ordningen.

I frustrasjon over alt rotet som oppsto etter at TT-transport med store spesialbusser ble innført, supplerte Blindeforbundet protestene med folkemøte og en spesialskrevet sang for anledningen. Fotol: Ragnhild Lunner

Om FrP-neseklyper og tretimers reise til jobb i sentrum - hør sangen

John Ulriksen satt melodi til frustrasjonen, og laget sang om den nye TT-ordningen. Han er medlem i Blindeforbundets

fylkeslag i Oslo, og forteller at sangen ble skrevet som en kritikk av alle problemene transporttrengende i Oslo har fått på grunn av Helse- og velferdsetatens innsparingstiltak for transporttjenesten i kommunen.

– Mitt mål er at denne sangen er noe som kan samle oss. Den er laget etter modell fra en liknende sang i Sverige, som har opplevd mange av de samme problemene, forteller han.

 

Både folk og førerhunder har slitt med spesialbussene.
Disse to tar det hele med knusende ro. Foto: Ragnhild Lunner

Svensk selskap organiserer taxibestillingene

Det er i Sverige det ansvarlige selskapet for bestilling av transportreiser i Oslo ligger. Transportbedriften Samres tok over ansvaret ved nyttår, og hundrevis av klager tyder på at overgangen så langt ikke har gått så på skinner som byrådet hadde håpet.

Byrådet har satt i gang tiltak for å gi brukerne en forutsigbar og pålitelig transporttjeneste, men Fylkeslaget i Oslo er ikke overbevist over tiltakenes effekt.

Ulriksen vurderer å lage flere sanger, og håper at byrådet og de ansvarlige for TT- ordningen en dag kan få overlevert en serie sanger om kaoset som har oppstått på grunn av den nye transportordningen.

Dette er TT:

  • Transporttjeneste fra kommunen
  • Funksjons- og bevegelighetshemmede får hvert år et bestemt antall taxi-reiser
  • Reisene er delt inn i arbeids- og utdanningsreiser og fritidsreiser
  • En funksjonshemmet har rett på arbeids- og utdanningsreiser til og fra jobb/studie hver dag, mens en bruker vanligvis får 150 fritidsreiser hvert år (kilde: Helse- og velferdsetaten)